Kakkukokeiluja

, by Tiina

Marsipaani-täytekakku
Täytekakkujen teko ei ole koskaan ollut mun juttu. Ja varsinkin pursottamisen kanssa tuntuu olevan ongelmia, mutta täytyy treenata lisää :)

Kuvassa oikealla tulevalle anopille leivottu täytekakku aidolla ruusukoristeella. Pohjana käytetty 5 kananmunan sokerikakkupohjaa, joka oli jaettu kolmeen osaan. Kostuttamiseen käytin appelsiinituoremehua ja täytteeksi laitoin valkosuklaa-appelsiinituorejuustoa sekä Lemon curde -tahnaa. Kakun päällä oli marsipaanista tehty kuviolevy, pursotukseen käytetty Flora vispiä sekä reunat koristeltu hasselpähkinärouheella. Lopputuloksena oli raikkaan makuinen kakku.

Kinuski-valkosuklaajuustokakkuKesällä tein itselleni synttärikakuksi kinuski-valkosuklaajuustokakun ja koristelin sen marsipaanista ja sokerimassasta tehdyllä murattiköynnöksellä. Joukkoon ripottelin muutaman helmen tuomaan vähän ilmettä.
Muratit tein muratinmallisilla painomuoteilla ja kakussa on käytetty kolmea eri kokoa. Marsipaani ja sokerimassa ovat värjätty halutun sävyisiksi käyttämällä vihreää pastaväriä. Juustokakun pintakuvio oli tehty koristeluraapalla pyöräyttämällä raapaa 360 astetta kakun keskellä. 
Tämä oli ensimmäinen kerta, kun käytin marsipaania leivonnassa.Pohja:
200 g Digestive keksejä
75 g margariinia/voita

Kinuskitäyte:
1 prk Flora Vispiä
1 prk tuorejuustoa (maustamaton)
1 prk kinuskikastiketta
4 liivatetta
½ dl sokeria

Valkosuklaatäyte:
1 prk Flora Vispiä
1 prk vaniljatuorejuustoa
½ levyä Pandan valkoista suklaata sulatettuna
4 liivatetta
sokeria maun mukaan


Ensi viikolla onkin vuorossa ihan kakkukoristeet peruskurssi, jossa opetellaan tekemään esim. marsipaanikukkia.

0 kommenttia :

Lähetä kommentti