Matkamuistoja Norjasta

, by Tiina

Kuva-arkistoista löytyi vanhoja matkakuvia Norjan reissulta. Täytyy kyllä sanoa, että se matka oli kyllä unohtumaton! Kiitos siitä henkilöille, jotka tekivät sen mahdolliseksi.

Kuva tienvarrelta
Matka alkoi Oslosta ja autolla ajettiin Norjan halki länsirannikolle ja matkan varrella oli niin paljon kauniita ja upeita maisemia, joita ei ole muualla nähnyt. Korkeuserot matkan aikana vaihtelivat merenpinnan korkeudelta yli kilometrin korkeuteen.

Ensimmäisessä kuvassa pysähdyttiin tienvarteen katselemaan maisemia ja kuvasta erottuu todella hyvin korkeuserot maastossa. Kuvan ottohetkellä oltiin lähes merenpinnan tasolla ja myöhemmin ajeltiinkin tuolla ylempänä olevilla kukkuloilla.

Vuonoristeily
Matkaan kuului tietenkin muutaman tunnin vuonoristeily, jonka aikana ehti nähdä todella vaikuttavia kallionseinämiä ja kapeita vuonoja. Laivan kuljettaja mainitsi mahdollisuudesta nähdä hylkeitä, mutta sillä kertaa yksikään otus ei uskaltautunut esille kuvattavaksi.

Pieni vesiputous
Norjan maisemat eivät olisi mitään ilman serpentiiniteitä ja vesiputouksia. Serpentiinitiet eivät olleet mukavia ajella, melkein mahanpohjasta tuntui mutkissa ja korkeuserot olivat hirveät tienpientareen ulkopuolella. Mutta tulipahan sellaisetkin nähtyä ja koettua. Aika hauskaa oli myös laskeutua sieltä kilometrin korkeudesta alaspäin vuoren sisällä pyörien kolme kertaa suurella halkaisijalla varustetulla autokaistalla.
Vesiputouksia löytyi useita ja koot vaihtelivat pienistä aina suuriin asti. Isoimpien vesiputousten vieressä kohisi sen verran paljon, ettei toisen puhetta juuri kuullut.

Vaellusreissulta

Ja pieni vaellus Norjan maastoissa oli todella hieno kokemus, vaikka kyseessä olikin varsin vaatimaton kiipeilyurakka. Kuva otettu sen jälkeen, kun korkein piste oli valloitettu ja alla levittäytyi kaukana siintävä kaupunkikuva meren rannalla.

Ja huipulla todellakin tuuli :)

0 kommenttia :

Lähetä kommentti