Erikoisia ruokia - biisoni & antilooppi sekä valkosuklaapannacotta

, by Tiina

Erikoisten ruokien ilta ♥

Perinteiseen viikonloppukokkailuun kuuluu toisinaan uusien makuelämysten kokeileminen. Viimeksi vuorossa oli hieman tavallisesta poikkeavia makuja. Stockmannin Herkku tarjosi edulliseen hintaan biisonin ja antiloopin pihvejä ja tottahan toki niitä täytyi kokeilla :)

Koska kyseessä oli kokkailupäivä, koostui illan ateria alkuruoasta, pääruoasta sekä tietenkin jälkiruoasta. Alkuruokana toimi itsetehty sienikeitto avopuolison tädin ohjeella ja se ohje todellakin toimii! Parasta sienikeittoa, mitä olen koskaan syönyt! Ehkä hippusellisella currya on jotain tekemistä asian kanssa... ^^ Iso kiitos anopille reseptistä ♥

Pihvit maustettiin kevyesti ennen paistamista pannulla, jonka jälkeen ne laitettiin hetkeksi uuniin folion sisälle käärittyinä. Kummatkin lihat ovat parhaimmillaan mediumeina eli ei kannata missään nimessä paistaa läpikypsiksi. Pihvien seuraksi valmistettiin Aurajuusto-viskikastiketta, joka sopi todella hyvin kummankin lihan kanssa. Avopuolison resepti, toimii! Lisäksi tehtiin bataattikuutioita, jotka valmistettiin seuraavan ohjeen mukaisesti paistinpannulla. Ainoa ero oli, että jätimme porkkanan pois ja siirapin sijasta käytettiin fariinisokeria.

Bataatti-porkkanalisäke

2 rkl öljyä

300 g bataattia 

2 porkkanaa

1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
suolaa
mustapippuria
3/4 dl siirappia
1/2 dl vettä
(rosmariinia)

Jälkiruokana oli valkosuklaapannacotta ja marinoidut hedelmät. Ohje löytyy myös Sokkokokki-ohjelman sivuilta. Tuoreet hedelmät tekevät kokonaisuudesta suussa sulavan ♥


Valkosuklaapannacotta ja marinoituja hedelmiä 

½  l kermaa

½  dl maitoa
40 g sokeria
2 liivatelehteä
250 g valkosuklaata
½ ananas
1 appelsiini
1 cantaloupe meloni
1 vaniljatanko
4 cl rommia
½ dl sokeria 

Kiehauta maito, kerma ja sokeri. Lisää liotetut liivatteet ja kaada sitten hienonnetun valkosuklaan päälle, sekoita kunnes tasaista. Kaada annosastioihin ja jäähdytä n.2 tuntia.
Leikkaa hedelmät paloiksi. Laita kattilaan rommi, halkaistu vaniljatanko, ½ dl sokeria, appelsiinin kuoret ja mehu ja keitä hetki kasaan. Kaada kuumana hedelmien päälle ja jäähdytä nopeasti.

Lopputuloksena voitaisiin todeta, että kummatkin lihat olivat todella hyviä. Biisonin liha muistutti mielestäni hyvin paljon naudanlihaa, mutta sisälsi pienen vivahteen omaa makuaan. Biisonin liha kypsyy nopeammin kuin naudanliha ja oikeanlaisen valmistamisen lopputuloksena oli hyvin murea liha. Antiloopin liha maistui selvästi riistaisemmalta ja sekin liha oli oikein valmistettuna erittäin mureaa ja pehmeää. Jos jompi kumpi liha täytyisi valita niin sanoisin, että antiloopin liha oli paremman makuista kuin biisonin liha. 

0 kommenttia :

Lähetä kommentti