Maustekutsuilla

, by Tiina

Kävin eilen kolmatta kertaa maustekutsuilla, jossa esillä oli KotiGastronomin tuotteita. Mausteiden suurena ystävänä kutsuillle meno on mukavaa, mutta saattaa käydä kukkarolle kalliiksi. Niin paljon ihania mausteita tarjolla ♥ Eikä valikoimassa ole pelkästään mausteita, vaan kaikkea mahdollista ruuanlaittoon ja leivontaan liittyvää. Tarkemmin tuotteisiin voi käydä tutustumassa seuraavassa osoitteessa: KotiGastronomi. Sivuilta löytyy myös paljon erilaisia reseptejä. Kotigastronomi-mausteiksi on valittu alan parhaat tuotteet. Mausteet eivät ole seisseet pitkiä aikoja varastoissa ja niiden kaikki hienot aromit ovat tallella. Maustesekoitukset ovat aina vastajauhettuja ja niiden tuoreus takaa niiden taloudellisuuden, sillä niitä tarvitsee käyttää normaalia vähemmän. Tuotteet jauhetaan ja pakataan vasta tilauksen jälkeen, jolloin ne myös säilyvät kuluttajallakin 1-2 vuotta oikein säilytettyinä. Tuoreissa mausteissa on jopa kaksikertaa voimakkaampi aromi kuin pitkään varastoiduissa mausteissa. Useimmat tuotteet ovat myös laktoosittomia, gluteiinittomia sekä vähäsuolaisia.

Yksi suosikeistani on ehdottomasti ollut savusuola. Savusuola on valmistettu merisuolasta, joka on maustettu luontaisella hikkoripuun savuaromilla antamaan savun makua ruokiin. Ehdoton mauste kalan kanssa uuniin! Sopii myös käytettäväksi pariloitujen kalojen, grilliruokien, riistan ja sianlihan kanssa.

KotiGastronomin tuotteisiin kuuluvat myös erilaiset dippikastikkeet, joita löytyy useita eri makuja. Ehdoton suosikkini on ollut cheddardippi! Dippailun lisäksi kastikkeet soveltuvat erinomaisesti kylmiksi kastikkeiksi ja erilaisiin täytteisiin. Pusseissa myytävä jauhe sekoitetaan kermaviiliin, jugurttiin, tuorejuustoon, majoneesiin tai ranskankermaan käyttötarkoituksen mukaan ja yhdestä pussista riittää useampaan annokseen. Ja positiivisena plussana voidaan todeta tuotteiden vähäsuolaisuus, sivujen mukaan dipeissä suolapitoisuus on vain 0,5-0,9 %.

Naudan- ja häränpihvien ystävänä yksi maustesekoitus on ollut ylitse muiden; Pippuriseos Rubino. Rubinossa on käytetty  mustapippuria, sipulia, paprikaa sekä valkosipulia ja se sopii hyvin pippuripihvien maustamiseen. Näin pääsiäisen lähestyessä hyvä mausteseos lampaanlihan kanssa käytettäväksi on Lammasyrtit, joka sisältää minttua, rosmariinia, timjamia, basilikaa sekä oreganoa. Lampaan sisä- tai ulkofileet kun maustaa yrteillä, paistaa nopeasti pannulla ja tarjoilee punaviinikastikkeen kanssa, kruunaa se illan kuin illan.

Leivontaa harrastavana olen huomannut, että on ollut kätevää pitää kaapissa valmiina sitruunajauhetta. Jauhe on valmistettu oikeista sitruunoista kuivattamalla ja jauhamalla kuivattu tuote hienoksi jauheeksi. Itse olen useasti unohtanut ostaa kaupasta sitruunaa leivontaa varten ja silloin sitruunajauhe on ollut hyvä korvaaja eikä kauppaan ole tarvinnut lähteä uudestaan. Jauhetta voidaan käyttää korvaamaan sitruunankuoret tai -mehun. Sitruunajauheen maku on oikean sitruunan makuinen eikä teollisesti valmistetun liuoksen kaltainen, jota kaupoissa myydään valmiina. Esittelijäkin oli käyttänyt jauhetta juustokakussa antamaan raikasta makua muuten niin raskaalle kakulle. Sitruunajauhe sopii myös kalaruokiin, jälkiruokiin (mm. rahka), simaan ja muihin juomiin. Liukenee hyvin kuumaan veteen ja käy teen mausteeksi: ¼ tl jauhetta / 2 dl teetä.

Ainoa ongelma kaikkien mausteiden kanssa on, että maustekaappi alkaa käymään liian pieneksi :D Jos joskus pääsen suunnittelemaan omaa keittiötä, niin mausteille tulee olemaan paljon enemmän tilaa kuin normaalisti.

0 kommenttia :

Lähetä kommentti