Makuuhuone Ikean tapaan ^^

, by Tiina

Makuuhuhoneen sisutaminen on jäänyt todella vähäiseksi muuton jälkeen. Monta kertaa olen yrittänyt miettiä, miten saisin huoneesta miellyttävämmän näköisen ja väreiltään sopivan. Tällä hetkellä huoneessa on vain tumman ruskea sänky sekä samaan sarjaan kuuluvat yöpöydät, kaksi valkoista pöytälamppua sekä lipasto, jonka päällä on kissan kori. Jos olisi oma asunto, saisivat valkoiset seinät kyytiä ja yhdestä seinästä tulisi tehosteseinä. Lisäksi huone kaipaa oikeanlaisia verhoja. Ja, ja, ja...

Årstid kattovalaisin
Viime talvena löysin vihdoinkin kattolampun, joka miellytti silmää. Sen etsimiseen meni pidempi aika, mutta sitten vihdoin ja viimein se löytyi. Tarkoituksena oli löytää plafondin tyylinen lamppu, joka valaisee kuitenkin tehokkaasti. Årstid kattovalaisimessa on kankaasta tehty kupu ja väriltään se on valkoinen, paljon valkoisempi kuin kuva antaa ymmärtää. Sisälle mahtuu 3 energiansäästölamppua ja niiden vaihtaminen on todella helppoa; kupu on kiinni kattotelineessä kolmella magneetilla ja näin ollen ei tarvitse kuin irroittaa kupu varovasti. Mielestäni lamppu on yksinkertainen, mutta silti  tyyliltään miellyttävä. Tavalliset plafondit ovat niin mitäänsanomattomia ja pallovalaisinta tai vastaavia en makuuhuoneen kattoon halunnut.

Årstid pöytävalaisin
Samaan sarjaan kuuluu myös pöytävalaisimet, jotka löysivät paikkansa yöpöydiltä. Vanhat, muoviset pöytälamput saivat väistyä ja tilallle tuli kankaasta tehdyt varjostimet metallisella jalalla. Edellisissä lampuissa katkaisin oli verkkojohdon varressa ja ajoittain oli hyvin rasittavaa käyttää sitä; katkaisin oli aina pöydän tai sängyn reunan takana eikä siihen yltänyt kunnolla. Nykyisissä lampuissa ei ole tätä ongelmaa, kun katkaisin roikkuu suoraa varjostimen alapuolella.Kuvan väri on lähempänä todellista. Sekä pöytävalaisimet että kattovalaisin ovat samaa sävyä, vaikka kuvat antavatkin ymmärtää muuta. Yllättävän paljon parin valaisimen vaihto vaikutti huoneeseen!


Bestå hylly
Koska olemme molemmat kirjojen ystäviä eikä meidän kolmiossa ole omaa kirjastohuonetta, on kirjoja olohuoneen lisäksi kulkeutunut myös makuuhuoneeseen. Yleensä kirjat kasaantuvat yöpöydille tai yöpöydän laatikoihin, mutta löytyipä tähänkin ongelmaan helppo ratkaisu. Huoneen ongelmana on ollut, että makuuhuoneessa ei ole paljon tilaa hyllylle sängyn vallatessa suuren osan tilasta. Mutta sitten silmiini osui hyllykkö, joka oli kuin tehty pieniin tiloihin. Syvyyttä hyllyllä on vain 20 cm, joten se mahtuu hyvin seinän vierelle eikä valtaa liian paljon tilaa huoneesta. Ja näin kirjatkin saivat oman tilansa :) Väriksi valikoitui valkoinen, jotta se tavallaan häviäisi seinän väriin eikä olisi hallitsevana elementtinä huoneessa.

Seuraavaksi verhojen kimppuun ->

Lisäys:

Makuuhuone muutoksen jälkeen
No niin, nyt on verhot ripustettu ja tavarat laitettu paikoilleen. Muutos oli yllättävän iso, en olisi uskonut! Mutta toisaalta lähtötilanne oli aika kamala, joten pieni muutos piristi kummasti. Verhot on ostettu kauan sitten, mutta ovat olleet käyttämättömänä kaapissa tähän asti. Nyt niille löytyi paikka, edellisissä asunnoissa värimaailmat kun eivät sopineet yhteen.

Uusi kirjahylly
Värit sopivat mielestäni hyvin yhteen ja lopputulos on rauhallinen ja seesteinen. Itse pidän paljon maanläheisistä väreistä kuten ruskea, valkoinen, beige jne ja kun ne värit on pohjalla, voi siihen helposti lisätä piristystä räikeämmilläkin väreillä ilman että lopputuloksena olisi liian värikäs kokonaisuus.Kirjahylly toi kivasti viihtyvyyttä muuten niin kolkkoon ja tyhjään huoneeseen ja samalla vapautui tilaa olohuoneen kirjahyllystä. Olohuoneen kirjahyllyssä on lasiovet, joten nyt saadaan paremmin juhla-astioita ja laseja esille :) Win-win, sanon minä!


Jos oikein tarkkaa katsoo sängystä otettua kuvaa, voi sängyn jalkopäässä nähdä pienen möykyn. Tazi se siellä nukkuu ♥ Tai luultavammin nukkui, kunnes otin imurin esille ja imuroin koko asunnon.

0 kommenttia :

Lähetä kommentti