Vuoden viini 2013 - Baron de Ley Gran Reserva 2004

, by Tiina

Tänään on julkaistu tämän vuoden viinit ja voittajaksi valittiin:

Kuvalähde
"Punaruskea viini, jonka rypäleelle tyypillisessä tuoksussa on suklaata, kinuskia, tallia, nahkaa ja tervaa. Tyylikkään viinin tasapainoinen ja kehittynyt maku vastaa tuoksua, siinä aistii myös miellyttävää mausteisuutta. Leveä, pitkä jälkimaku. Hallittu kokonaisuus."

Vuoden viinit -kilpailu järjestetään vuosittain ja tänä vuonna tapahtuma juhlisti 16. vuottaan. Tuomareina toimivat kokeneet viininmaistajat, joilla on mahdollisuuksien mukaan viinialan tutkintoja ja omaavat myös käytännön kokemusta esimerkiksi työskentelystä viinitiloilla. Raati koostuu 12 - 14 henkilöstä. 

"Kilpailusarjoja on yhdeksäntoista (19): seitsemän puna- ja viisi valkoviinisarjaa, punaiset ja valkoiset laatikkoviinit, punaiset ja valkoiset arvoviinit, makeat väkevöimättömät viinit, väkevöidyt (fortified) viinit, roseviinit, kuohuviinit ja samppanjat.
Sarjojen parhaat viinit palkitaan Kultaisella, Hopeisella ja Pronssisella diplomilla. Sarjansa voittanut viini, joka saamiensa pisteiden perusteella erottuu selvimmin muiden sarjojen voittajista, palkitaan Platinadiplomilla ja Vuoden Viini 2013 tittelillä. Lisäksi voidaan jakaa kunniamainintoja mielenkiintoiseksi todetuille viineille."
Tätä vuoden viiniä saa Alkon tilausvalikoimasta hintaan 23,70 €. Itse laitoin viinin tilaukseen ja odotankin nyt sen saapumista. Tarkoituksena olisi maistaa ja arvioida viini ja verrata tuloksia raadin antamiin arvioihin. Mitä siitä tuleekaan kun amatööri kohtaa ammattilaiset? :D
Muut vuoden viinit löydät täältä.

0 kommenttia :

Lähetä kommentti