Osteri-cappuccino

, by Tiina

Osteri-cappuccino
Vähän erilainen alkuruoka, mutta niin hyvän makuinen! Cappuccino-nimestä huolimatta ruoka ei sisällä kahvia vaan nimi tulee keitolle ominaisesta ulkonäöstä, joka muistuttaa cappuccinoa maitovaahtoineen.
Kyseessä on siis ostereista valmistettu alkukeitto. Ensimmäisen kerran maistoin tätä vieraillessamme avopuolisen veljen ja tämän vaimon luona. Itse en ole mikään suuri merenelävien ystävä ja hieman varauksella lähdinkin tätä keittoa maistamaan. Ja yllätyksekseni tämä keitto vei todellakin kielen mennessään. Tällä kertaa valmistimme samaa myös kotona, resepti on yksinkertainen ja helppo.

Osteri-cappuccino (4 annosta)
8 osteria (10 jos ovat pieniä)
2 salottisipulia kuutioina

voita
2 dl valkoviiniä
2 dl kanalientä
2dl kuohukermaa

Paahda osterit uunissa 225 asteessa n. 6-7 minuuttia. Tämän jälkeen tulee ohjeen haastavin osuus eli ostereiden avaaminen. Ja paras työkalu tähän löytyy avopuolison työkalupakista; ruuvimeisseli. Ruuvimeisselin pään saa ujutettua osterin kuoren väliin ja hieman voimaa käyttäen kuoret saa irti toisistaan.
Jäähdytä osterit ja irroita lihaosa ja kaada liemi kulhoon. Kuulota sipuli voissa ja lisää viini. Anna viinin kiehua kokoon ja lisää sitten kanaliemi, osteriliemi ja kerma. Anna kiehua hieman kokoon. Lisää keittoon lopuksi osterit ja kiehauta. 
Lopuksi soseuta ja kuohkeuta keitto sauvasekoittimella. Tarjoile voitataikinatikkujen kera tai itse tarjoilin keiton valmiiden valkosipulilla maustettujen voileipätikkujen kera. koristele persiljalla tai vaihtoehtoisesti  myös muikunmäti sopii koristeeksi.

0 kommenttia :

Lähetä kommentti