Appelsiinimarinoitua ankanrintaa pähkinä-kasvislisukkeen kera

, by Tiina

Ankanrintaa, punaviinikastiketta ja pähkinä-kasvislisuke

Jokin aika sitten ostin Stockmannin Herkusta ankan rintapalan pakasteena. Nyt vihdoin ja viimein päätettiin yhdessä avopuolison kanssa valmistaa ensimmäistä kertaa ankkaa.

Ankan rintapalassa suurin huomio kiinnittyy lihan väriin ja paksuun rasvakerrokseen. Rasvakerrosta ei missään nimessä kannata etukäteen poistaa, vaan kannattaa valmistaa annos ensin kunnolla ja poistaa vasta sen jälkeen haluttaessa rasvakerros. Lihan väri oli paljon punaisempaa kuin muiden tavallisten ruokalintujen (kana, kalkkuna). Maultaan ankka muistutti hieman kanan ja kalkkunan makua, mutta omaa oman riistamaisen lisänsä. Miellyttävä makuelämys, jota voi hyvin mielin kokeilla valmistaa uudestaankin.

Ruuan valmistaminen kannattaa aloittaa nostamalla pakaste jo edellisenä päivä jääkaappiin sulamaan. Kokkauspäivänä liha on hyvä nostaa huoneenlämpöön pari tuntia ennen ruuan valmistusta. Huoneenlämpöinen liha marinoidaan appelsiinimarinadissa n. 1h.

Appelsiinimarinadi
2 dl appelsiinimehua
0,5 dl Cuarenta y Tres- likööriä

Ankanrinnan valmistaminen
380 g ankanrintaa
suolaa
pippuria

Tee viiltoja ankanrinnan rasvaan ja laita lihapalanen kylmälle paistinpannulle. Laita pannu kuumenemaan ja paista kunnes rasvapuoli on rapea ja kullanruskea. Käännä ja paista vielä hetki toiselta puolelta ja tarvittaessa myös sivut nopeasti. Mausta pintaa suolalla sekä pippurilla. Kypsennä loppuun uunissa 180°c:ssa n. 8 minuuttia. Anna levätä hetki folion sisällä ja tarjoile.

Mitään tiettyä ohjetta tähän ei käytetty, avopuoliso yhdisteli valmistuksessa useampaa ohjetta. Yritin kuitenkin kirjata ylös pääpiirteittäin teko-ohjeet. Ankanrinta tarjoiltiin punaviinikastikkeen kera ja kastike on avopuolison omaa bravuuria ♥


Pähkinä-kasvislisuke
suolapähkinöitä
suppilovahveroita (pakaste)
porkkanaa
papuja

Paahda suolapähkinöitä pannulla, kunnes saavat keskiruskean ja kiiltävän pinnan. Leikkaa jäiset suppilovahverot hieman pienemmäksi ja paista pannulla kunnes neste on haihtunut. Halutessasi lisää nokare voita. Lisää porkkanakuutiot ja paista kunnes porkkanat ovat lähes kypsiä. Yhdistä suolapähkinät ja sieni-porkkanaseos ja lisää pavut ja kaada loput marinadista lisukkeen joukkoon ja hauduta neste pois. Mausta lopuksi yrteillä ja tarjoile lämpimänä ankanrinnan kera.

0 kommenttia :

Lähetä kommentti