Maidoton riisipuuro (G,M)

, by Tiina


Riisipuuro on aina ollut yksi suosikeistani ja sen kanssa on niin hyvä syödä marjoja! Nyt ei ole pitkään aikaan tullut tehtyä riisipuuroa, mutta viikonloppuna kokeilin valmistaa sitä - maidottomana oman ruokavalioni mukaisesti. Vähän jännitti miten soijamaito mahtaa käyttäytyä riisipuurossa, mutta lopputuloksena tuli yhtä hyvä puuro kuin tavallisellakin maidolla (luomu, laktoositon...). Ohje on sama mitä Risellan riisipuuropaketin kyljessä pienillä lisäyksillä, mutta maidon tilalla käytin Alpron makeuttamatonta soijamaitoa.
Alpron makeuttamaton soijamaito ja Alpron kevyt soijakerma
Riisipuuro (4 hlölle)

2 dl vettä
2 dl riisiä
1 l makeuttamatonta soijamaitoa
1 prk kevyt soijakermaa
1 rkl maidotonta voita
himalajansuolaa 

Kiehauta vesi paksupohjaisessa kattilassa ja lisää riisi. Anna riisin kiehua veden kanssa niin kauan, että vesi on imeytynyt riisinjyviin. Lisää joukkoon maito ja kiehuttele miedolla lämmöllä n. 40 minuuttia kannen alla välillä sekoittaen. Lisää lopuksi soijakerma ja voinokare ja mausta suolalla. Tarjoile normaalin riisipuuron tapaan esim. kaneli-sokerin, sekametelisopan tai marjojen kanssa.

0 kommenttia :

Lähetä kommentti