Tuorepastataikina durumjauhoista sekä herkkutatti-sipulitäye

, by Tiina


Hetken aikaa mennyt edellisestä postauksesta. Paljon on kokkailtu ja tehty, mutta kuvia ei aina ehdi ottamaan ja onhan se välillä kiva syödä ennen kuin ruoka jäähtyy. Tämän lisäksi meidän perhettä kohtasi suuri suru, jonka seurauksena blogin kirjoittaminen on ollut hyvin alhaisella prioriteetillä. Tarkemmin asiasta voi käydä lukemassa täältä: Fibron elämää: Surun käsittelyvaiheet ja hyvästien jättö. Edelleenkin suru on suuri ja varsinkin iltaisin suru valtaa mielen ja kyyneleitä tulee. Mutta surusta huolimatta elämä jatkuu ja arjen keskellä voimaa saa esimerkiksi ruuanlaitosta.

Viime syksynä ostin Stockmannin Hulluilta Päiviltä raviolimuotin ja viimein kokeilimme valmistaa itse näitä herkullisia ja täytettyjä tyynyjä. Yliherkkyyksiä uhmaten pastataikina valmistettiin tavallisesta durumjauhosta, seuraavalla kerralla kokeilun alle pääsevät gluteenittomat versiot (ne tuppaavat olemaan niin murenevia valmistettaessa eikä pastakoneella saa kaunista taikinaa). Mutta nyt löytyi loistava ohje tuorepastalle ja ainakin meidän koekeittiön mielestä oli todella toimiva yhdistelmä ja helppo käyttää pastakoneessa. Alkuperäinen ohje löytyy täältä: Makuammuntaa: Tuorepastaherkkuja: tortellinit ja raviolit. Sieltä löytyy hyvät ohjeet pastan tekoa varten. Hyvä nyrkkisääntö taikinalle on luetun mukaan vanha italialainen ohje: kilo durumjauhoja ja 10 kananmunaa.


Tuorepastataikina
0,5 kg durumvehnäjauhoa
5 kananmunaa

Kaada jauhot leivonta-alustalle ja muodosta niistä keko. Tee keon keskelle kuoppa ja lisää kananmunat kuoppaan. Riko kananmunien rakenne ja sekoita vähitellen mukaan jauhoja kuopan reunalta. Kun jauhot ja kananmunat ovat sekaisin, pyörittele taikinasta pallo ja alusta puolen tunnin ajan. Anna taikinan levähtää noin 15 minuuttia kylmässä.


Herkkutatti-sipulitäyte
150 g herkkutattia pakasteena (anopin pakastamia ♥)
puolikas sipuli
provencale maustetta
riistafondia
0,5 dl juustoraastetta

Paista herkkutatteja pannulla, kunnes vesi on haihtunut. Lisää joukkoon sipuli ja kuullottele kunnes sipuli on pehmennyt ja muuttunut läpinäkyvämmäksi. Lisää mausteita oman maun mukaan ja sekoita juustoraaste lopuksi täytteen joukkoon.

Raviolimuotti oli yllättävän kätevä käyttää, mutta vaatii huolellisen jauhottamisen ennen kuin raviolit irtoavat muotista. Oikean jauhomäärän löydyttyä ravioleja oli helppo valmistaa. Pastakoneella veivataan ohkasia levyjä 2x määrä. Laitetaan ensimmäinen levy muotin päälle ja painellaan taikinaa varovasti muotin koloihin. Lisätään täyte kuoppiin ja lopuksi suljetaan raviolit toisella pastalevyllä. Hyvä kikka on sivellä raviolin reunoja kylmällä vedellä, jolloin levyt tarttuvat tiukasti toisiinsa kiinni. Sen jälkeen ei tarvitsekaan muuta kuin keittää ravioleja ~5 min ajan kiehuvassa vedessä.0 kommenttia :

Lähetä kommentti