Kampasimpukka-parsarisotto (G, M)

, by Tiina


Parsa on hyvää, kampasimpukat maistuu ja jos siihen lisätään valkosipulia ja valkoviiniä, ei lopputulos voi olla huono - eihän? :) Maku-lehden sivuilta löytyi kampasimpukka-parsarisoton ohje, jota täytyi kokeilla. Ja suosittelen kyllä, maku oli todella hyvä! Ja ohje on helppo ja nopea tehdä ja annoksista saa pienellä vaivalla hyvinkin näyttäviä kokonaisuuksia. Tällä kertaa kokeilimme Pirkan kampasimpukoita, joita löytää kauppojen pakastealtaasta. Yllättävän hyviä nekin olivat, mutta hieman sitkeän tuntuisia lyhyestä paistoajasta huolimatta. Täysin maidoton risotto ei ole, jos siihen lisää parmesaania ja sen voi halutessaan jättää pois.


Kampasimpukka-parsarisotto

6-8 kpl kampasimpukoita
½ dl oliiviöljyä
1 kpl sipulia
1 kpl valkosipulinkynttä
3 ½ dl risottoriisiä
2 dl kuivaa valkoviiniä
5 dl kanalientä
¼ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
1 dl soija- tai kaurakermaa
0,5 dl sitruunamehua
50 g maidotonta margariinia
(75 g parmesaania)

250 g vihreää parsaa

½ rkl seesamiöljyä
¼ tl suolaa
¼ tl mustapippuria

Ota pakastetut kampasimpukat sulamaan jääkaappiin vuorokautta ennen kampasimpukka-parsarisoton valmistamista.

Kuumenna öljy kattilassa. Lisää joukkoon silputtu sipuli ja valkosipuli. Mittaa joukkoon riisi ja sekoittele, kunnes sipuli on kuullottunut. Kaada joukkoon 1 ½ desiä viiniä ja anna porista miedolla lämmöllä edelleen koko ajan sekoittaen. Lisää 1 ½ desiä kuumaa kanalientä. Lisää lientä ja viiniä vähän kerrallaan tarvittaessa. Maistele ja tarkista ettei riisi pääse ylikypsymään. 15 min keittämistä riittää!

Mausta risotto suolalla ja mustapippurilla ja lisää kerma. Sekoita hyvin. Purista sitruunasta mehu ja lisää sitä risottoon yhdessä kuoriraasteen ja juuston kanssa. Sekoita joukkoon voi. Risotto on valmis, kun riisi on al dente ali napsahtaa hampaissa. Koostumuksen tulee olla valuvan löysä.

Leikkaa parsoista sentti, pari pois tyvipäästä. Viipaloi ja keitä hetki suolalla maustetussa vedessä. Valuta parsat ja lisää loppuvaiheessa risoton joukkoon. Tarkista maku.

Kuivaa kampasimpukat talouspaperiin ja paista nopeasti seesamiöljyssä kuumalla pannulla tai parilalla. Pari minuuttia per puoli riittää, jolloin simpukat jäävät meheviksi. Mausta paistunut pinta. Nosta kampasimpukat parsarisottoannosten päälle.

Tarjoa kampasimpukka-parsarisotto heti.


0 kommenttia :

Lähetä kommentti