Operaatio: joululahjat

, by Tiina

Joulu lähestyy nopeasti ja paljon lahjoja olisi hankittavana ennen aattoa. Tänä vuonna ajattelin panostaa ainakin osittain itsetehtyihin lahjoihin. Se tekemisen ilo voittaa mennen tullen valmislahjat ♥ Tiedossa onkin askartelua, liimailua, tekstaamista, ompelemista ja leivontaa. :) Osa lahjoista onkin jo valmistumassa hyvää vauhtia ja osa vasta suunnitteluvaiheessa. Onneksi on vielä aikaa jäljellä ennen aikarajan umpeutumista, tosin ajalla on aina tapana loppua kesken. Ehkä tämä vuosi on poikkeus?

Yritän tänä vuonna siinäkin poiketa edellisistä vuosista, että en jätä yhtäkään lahjaa viime tinkaan (toisin sanoen aatonaattoon tai aattoaamuun). Jokaisen lahja on mietitty etukäteen valmiiksi ja yritetty miettiä lahjansaajan tarpeisiin sopivaa lahjaa. Täytyy kyllä tunnustaa, että lähiperheen lapset tulevat saamaan valmiita lahjoja, mutta niissäkin on yritetty ajatella kehittymistä & oppimista eikä pelkästään kulutushysteriaan perustuvaa massashoppailua. Mielestäni lahjalla tulee olla tarkoitus eikä se vaan ole lahja muiden joukossa. Tietenkin lapsen omat toiveet yritän ottaa huomioon, jos sellaisia löytyy. Hienointa on kuitenkin nähdä iloinen lapsi, joka saa muutkin ympärillään iloiseksi ♥

Eniten joulussa kaipaan sitä läheistä tunnelmaa perheen kesken. Nykyään tuntuu, että joulun merkitys on kadonnut eikä joulu ole vuosiin tuntunut samanlaiselta kuin ennen. Olenko kasvanut aikuiseksi? Vai onko maailma vaan muuttunut toisenlaiseksi? Joulusta on tullut kulutustapahtuma, joulutunnelmaa haetaan ostamalla joka vuosi enemmän ja suurempia tavaroita ja lahjoja. Aina vaan enemmän ja enemmän jolloin asiat alkavat menettämän merkityksensä. Kaikilla on hirveä kiire ja joulustressi alkaa jo lokakuussa, kun kaupat alkavat nostelemaan joulutavaroita esille. Joulutunnelmaa kun ei voi ostaa, se tulee jokaisesta itsestään. Eikö olisi jo korkea aika hidastaa ja miettiä niitä oikeasti tärkeitä asioita? Perhe, ystävät, yhdessä oleminen ja muiden huomioon ottaminen? Joulun pitäisi olla rauhallinen hetki, jota voisi viettää itselleen rakkaiden ihmisten seurassa ilman kiirettä ja stressiä. Joulutunnelma syntyy sydämessä, eikä mikään voi korvata sitä. Lämmin halaus on paljon arvokkaampi kuin ihmiset osaavat arvatakaan. Löydänköhän tänä vuonna sen lapsuuden joulun?

Löydätkö sinä?

0 kommenttia :

Lähetä kommentti