Liljoja marsipaanista

, by Tiina

Lilja marsipaanista
Tänään tuli taas kokeiltua kakkukoristeiden tekoa marsipaanista. Uudet välineet pääsivät vihdoin käyttöön, johan ne kuukauden odottivat pussissa avaamista. Täytyisi järjestää useammin illanistujaisia tai peli-iltoja, että saisi hyvän syyn leipoa vieraille ja sitä kautta kokeiltua myös koristeiden tekoa. Jotenkin inspiraatiota ei löydy ilman kunnon tarkoitusta.

Eli tänään kokeilin tehdä liljoja valkoisesta marsipaanista painomuotin avulla. Muotin irroittamisen jälkeen laitoin kukan foliosta tehtyyn alustaan kuivumista ja maalaamista varten. Keskelle pyöritin pienen marsipaanipallon, johon kiinnitin riisinuudelista tehdyt kukan emit. Nuudelin päähän laitoin myös pienen palan marsipaania. Tarkoitus oli laittaa nuudelin päähän valkosuklaata, mutta eihän sellaista löytynyt tästä taloudesta juuri tähän hätään. Jotenkin ne suklaat häviävät kaapista ennen kuin niitä ehtii leipomiseen käyttää...

Lopuksi kukan pinta sai punaista elintarvikeväriä pienen siveltimen avulla ja loppusilauksena kiiltoväriä antamaan eloisuutta. Ja ensimmäinen (kokonaan syötävä) lilja tuli valmiiksi :)

Tarkoitus olisi tehdä täytekakku marsipaanikuorrutuksella ja laittaa sen päälle kolme liljaa koristeeksi. Katsotaan myöhemmin, miten kakku onnistuu. En olekaan aikaisemmin päällystänyt koko kakkua marsipaanilla eli haasteita tiedossa.

3 kommenttia :

  1. Hienoja juttuja sulla =) Mä en oo hurahtanu vielä nuihin kakkujuttuihin ollenkaan (onneks =) Taitais viedä mennessään...

    t. "soita sormia napsuttele, kyllä me tontut tanssitaan" =D

    VastaaPoista
  2. Hetki piti leikkiä salapoliisia ja miettiä kuka Elisabeth on. Mutta löytyihän se vastaus, ihana kuulla susta pitkästä aikaa ♥ Viimeksi kun nähtiin, taisi sun nuorimmainen olla ihan pikkunen vauva vielä. Ja taidanpa lisätä yhden blogin seurattavien listaan... :)

    VastaaPoista