Lilja-kakku

, by Tiina

Leivontapäivä!

Illan ähertämisen tulos kuvassa. Pohjana 4 kananmunan sokerikakkupohja, joka on valmistettu 20 cm leveässä irtopohjavuoassa. Kakun kostutukseen on käytetty appelsiinimehua ja välissä on jo ennalta hyväksi todettu täyteyhdistelmä; valkosuklaa-appelsiinimousse & Lemon curde -tahna. Mousse on nopea ja helppo valmistaa. Tarvitaan vain 1 pkt Flora vispiä,  valkosuklaata 130 g  ja 1 pkt appelsiinituorejuustoa. Vaahdotetaan ensin  vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sen jälkeen yhdistetään sulatettu valkosuklaa tuorejuustoon ja lisätään suklaa-tuorejuustoseos kermavaahdon joukkoon.

Kakun päällisenä on kaupasta löydetty uutuustuote: Confetin vaahtokarkin makuinen kaulittava massa. Massaa oli yllättävän helppo käsitellä ja kaulimisen jälkeen pinta on koristeltu köynnöskuviolla. Ennen massalla kuorruttamista on kakun päälle laitettu sokerikreemikerros pitämään kosteuden loitolla, jolloin kuorrute ei pääse vettymään. Päällä koristeena aikaisemmin valmistetut liljat ja muutama muratinlehti. Tarkoitus oli tehdä yksinkertainen kakku ja sellainen siitä tuli. Massan levittäminen kakun päälle sujui yllättävän helposti, mutta siltikin muutamia vekkejä jäi näkyviin. Leipuri oli tässä vaiheessa sen verran väsynyt, ettei enää jaksanut vääntää pikkutarkkoja yksityiskohtia, joten näillä mennään. :)

Kyseessä ensimmäinen täytekakku, jonka olen päällystänyt massalla. Aikaisemmin olen vain laittanut kakun yläosan peittävän marsipaanilevyn. Jos ei muuta, niin ainakin näitä on mukava tehdä. ^^

0 kommenttia :

Lähetä kommentti