Illallinen Vapunaattona

, by Tiina

Kattaus
Alkuruoka:
1 nippu tuoretta parsaa
parmankinkkua
1 prk pippurilla maustettua ruokakermaa
parmesaanijuustoa 


                                  ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~


Pese parsat ja napsauta kova kantapala pois. Kuori varresta kovin kuori pois. Laita parsat kiehumaan isoon kattilaan, suolattuun veteen. Anna kiehua n. 5 min. kunnes ovat melkein kypsiä, mutta vielä hieman rapeita.
Kiedo jokaisen parsan ympärille parmankinkkusiivu, niin että päät jäävät näkyviin. Laita käärityt parsat vuokaan ja lisää kerma päälle.
Kuorruta uunissa 200 astetta n. 10 min. Koristele juustolla.

Alkuperäinen ohje: Valio

 ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Pääruoka:
Naudan ulkofilepihvejä
Valkosipulikermaperunoita
Fetasalaattia
Patonkia

 ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Pihvit maustettiin suolalla ja pippurilla ja paistettiin kuumalla valurautapannulla nopeasti ruskeiksi. Tämän jälkeen lihat käärittiin folioon ja laitettiin uuniin ~ 100 astetta / 10 min. Näin lihasta tuli sopivasti medium eikä pihvi päässyt kuivumaan. Pihvien kanssa oli viski-kermakastiketta avopuolison reseptin mukaisesti.

Kermaperunat valmistettiin itse viipaloimalla perunat ja maustamalla ne yrttisuolalla sekä tuoreella valkosipulilla. Uunivuokaan siivut ja mausteet laitettiin kerros kerrokselta, jotta maku jakautui tasaisesti perunoihin. Lopuksi päälle kaadettiin ruokakermaa ja laitettiin hautumaan uuniin 150 asteeseen tunnin ajaksi. Mikäli pinta alkaa ruskistumaan liikaa, voi vuoan päälle laittaa foliota.   
Jälkiruoka

 ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~


Jälkiruoka:
Valkosuklaapannacotta ja marinoidut hedelmät

Ohje löytyy aikaisemmasta blogipostauksesta.


 ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~Viini:
Nederburg Shiraz

"Nederburg Shiraz on väriltään kauniin tummanpunainen. Hieman savuisessa tuoksussa voi erottaa kypsiä tummia marjoja ja mausteisuutta. Samettisen täyteläinen maku on nuorekas, runsas, hieman tamminen, hedelmäinen ja tasapainoinen.
Rypäleet ovat kasvaneet Paarlin, Durbanvillen, Philadelpian ja Stellenboschin alueeilla. Viinitarhat sijaitsevat noin 60-80 metrin korkeudella ja kastellaan keinotekoisesti tarvittaessa. Sadonkorjuu tapahtuu yleensä helmi-maaliskuun paikkeilla ja silloin rypäleet korjataan osaksi käsin osaksi koneella. Viiniä on kypsytetty tammitynnyreissä noin 12-18 kuukauden ajan."

0 kommenttia :

Lähetä kommentti