Juhannuskakku

, by Tiina

Hyvää juhannusta!

Juhannuskakku
Nyt esillä aikasemmin mainittu juhannuskakku. Pohjana 4 kananmunan sokerikakkupohja ja tein sen 20 cm irtopohjavuokaan. Helppo ja yksinkertainen tapa saada hyvä kakkupohja on rikkoa kananmunat yhteen lasiin ja lisätä toiseen samanlaiseen lasiin saman verran sokeria kuin kananmunia on. Sen jälkeen kaadetaan sokerit vatkauskulhoon ja lisätään lasiin saman verran jauhoja. Jauhoina olen käyttänyt tavallisia vehnäjauhoja, mutta halutessaan voi osan vehnäjauhoista korvata perunajauhoilla. Itse olen käyttänyt 75 % vahnäjauhoja ja 25 % perunajauhoja. Jauhojen joukkoon laitoin 1,5 tl leivinjauhetta. Isompaan 6 kananmunan kakkuun leivinjauhetta voi laittaa 2 tl. Sen jälkeen vatkataan kananmunat ja sokerit vaahdoksi ja lopuksi  lisätään jauhot siivilän kautta varovasti nuolijalla sekoittaen. Sen jälkeen kakkupohjaa paistetaan 175 asteisessa uunissa n. 30 min.

Täytteenä on käytetty näin kesän kunniaksi tuoreita, kotimaisia mansikoita. Ohje löytyy Kinuskikissan sivulta.

Mansikkatäyte
250 g mansikoita
2 ½ dl mansikkakermaa (Valio)
½ prk rahkaa tai appelsiinituorejuustoa
½ dl vaniljakreemijauhetta

Soseuta mansikat ja vatkaa mansikkakerma vaahdoksi. Lisää kermavaahtoon vanoljarahka sekä vaniljakreemijauhe ja sekoita. Lisää lopuksi mansikkasose ja sekoita tasaiseksi.

Ennen täytteen laittamista kakun väliin, levitin pohjalle ohuen kerroksen Lemon curdea tuomaan raikasta makua. Kakku on päällystetty vaahtokarkinmakuisella kaulintamassalla ja koristeet ovat marsipaania ja sokerimassaa. Ihan ongelmitta kakun päällystäminen ei mennyt, mutta lopputuloksena oli ihan kelpo kakku. Maku ainakin oli kohdillaan ja kakku maistui jopa lapsille ♥

0 kommenttia :

Lähetä kommentti