Nopea ja helppo omenapiirakka valkosuklaalla

, by Tiina

Vielä ei ihan ole kotimaisten omenian aika, mutta kyllä se omenapiirakka silti maistui hyvältä näin kesälläkin! Hetken nettiä selattuani törmäsin ohjeeseen, joka poikkesi huomattavasti edellisistä käyttämistäni omenapiirakkaohjeista. Kyseisessä ohjeessa ei vatkattu lainkaan kananmunia vaahdoksi vaan kaikki aineet sekoitettiin kulhossa yhteen. Ohje oli helppo ja ennen kaikkea nopea tehdä! Löysin ohjeen Mau!kas ruokablogista. Hieman jouduin tekemään ohjeeseen muutoksia, kun kaapista ei löytynyt tarvittavia ainesosia siihen hätään.

Pohja:
150 g margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Voitele piirakkavuoka (28 cm halkaisijaltaan) ja sulata margariini. Sekoita kaikki pohjan ainekset kulhossa tasaiseksi taikinaksi ja painele vuokaan reunoja myöten.

Täyte:
2 omenaa
1 prk Valio maustettu rahka Vaniljan makuinen
0,5 prk Sunnuntai Vanilja rahkavalmistetta
2-3 isoa Toblerone palaa (valkosuklaa)
1 kananmuna

Kuori ja viipaloi omenat siivuiksi ja asettele omanaviipaleet vuokaan pohjan päälle. Pilko suklaa ja sekoita loput täyteaineet keskenään kulhossa ja lisää omenaviipaleiden päälle. Lisää piirakan pinnalle hieman kanelia ja sokeria. 
Paista piirakkaa n. 30 min 200 asteessa.


Ohje oli todella helppo ja nopea tehdä ja lopputuloksena oli todella hyvä omenapiirakka. Ehkä hieman liian makea omaan makuuni. Kauraleseiden lisääminen olisi tuonut pohjaan erilaisuutta, mutta kaapista ei niitä löytynyt. Rahkaa laitoin 1,5-kertaisen annoksen, sillä käyttämäni vuoka oli isompi kuin linkkaamassani blogissa käytetty. Valkosuklaata löytyi vain Tobleronena, mutta hyvin sekin sopi sinne omenien seuraksi :)


0 kommenttia :

Lähetä kommentti