Crème brûlée (laktoositon)

, by Tiina


Eilen kokeiltiin ensimmäistä kertaa valmistaa itse Crème brûléeta. Saatiin viime jouluna joululahjaksi poltin, jolla annoksen pinnan sai kauniisti ruskistettua. Löysin Valion sivulta helponnäköisen valmistusohjeen ja päätettiin kokeilla sitä. Ja kyllä tuli hyvää!

Valmistusaineet
raastettua vaniljaa myllystä
1 dl kuohukermaa
0,3 dl rasvatonta maitoa (laktoositon)
2 keltuaista
0,2 dl sokeria

Pinnalle
Fariinisokeria

Kaada kuohukerma ja maito kattilaan ja lisää haluttu määrä vaniljaa vaniljamyllystä. Itse laitoin noin puolikkaan vaniljatankon verran.
Kuumenna seos hitaasti kiehumispisteeseen.
Yhdistä kulhossa keltuaiset ja sokeri, vatkaa niitä kevyesti. Kaada kuuma neste massan joukkoon ohuena nauhana sekoittaen koko ajan hyvin. Varo vaahdon muodostumista pinnalle (mikäli massa vaahtoaa, voi sen varovasti poistaa esim. lusikalla).
Kaada seos siivilän läpi annosvuokiin. Nosta vuoat syvälle uunipannulle ja kaada uunipannulle kuumaa vettä niin, että se ulottuu annosvuokien puoliväliin.
Kypsennä uunin alaosassa 190 asteessa 20 - 25 minuuttia. Ota uunista, kun massa on hyytynyt, mutta ei vielä kovaa. Anna jäähtyä jääkaapissa (itse laitoin suojattuna parvekkeelle ^^) 2-3 tuntia.
Ripottele ennen tarjoilua pinnalle fariinisokeria ja paahda pinnalle rapea pinta kaasupolttimella.

0 kommenttia :

Lähetä kommentti