Geisha-juustokakku

, by Tiina


Kävimme eilen kirjoittamassa kauppakirjat uutta asuntoa varten, joten (työkaverien mielestä ^^) tätä piti juhlistaa kakulla. Toiveena oli pähkinää ja suklaata ja lopputuloksena syntyi Geisha-juustokakku. Kuvaamiselle osui todella huono päivä; ensin kamerasta loppui akku, kattovalon spotti oli palanut, järjestelmäkamera otti sellaisia kuvaformaatteja, joita kone ei tunnistanut... Kuvista tuli todella huonoja ja ainoastaan mustavalkoisena kuva toimi edes joten kuten.

Ohje oli helppo ja hiukan jouduin sitä lennosta muokkaamaan, kun ei löytynytkään tarvittavia ainesosia. Tein kakun 23 cm neliönmuotoiseen irtopohjavuokaan. Margariinia olisi voinut laittaa hieman enemmän pohjaan, se jäi vähän liian murenevaksi reunoilta.

Pohja:
375 g Domino keksejä
75 g margariinia

Täyte:
4 dl vispikermaa
3 tl vaniljasokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g vaniljarahkaa
4 liivatelehteä
200 g Fazerin Geisha-suklaata

Murskaa Dominot pieniksi palasiksi, sulata margariini ja sekoita keksimurusten joukkoon. Painele varovasti irtopohjavuoan pohjalle.
Laita liivatelehdet kylmään veteen 5 min. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Sulata suklaa joko varovasti mikrossa välillä sekoittaen tai vesihauteessa. Sekoita rahka ja tuorejuusto yhteen, sulata liivatteet pieneen  määrään kiehuvaa vettä ja sekoita tuorejuusto-rahkan joukkoon. Lisää myös sulanut suklaa tuorejuusto-rahkan joukkoon. Yhdistä lopuksi kermavaahtoon ja kaada keksipohjan päälle.

0 kommenttia :

Lähetä kommentti