Ravintolat Torre ja Viinille

, by Tiina


Jokirapuleipä espanjalaisittain
Käytiin avopuolison kanssa syömässä Torressa pitkästä aikaa. Kokeiltiin onnea ja lähdettiin ilman pöytävarausta liikenteeseen ja saatiin kuin saatiinkin vapaa pöytä, vaikka ravintola oli melkein täynnä. Ravintolassa on ihan älyttömän mukava tunnelma, nytkin istuttiin kynttilänvalossa muuten hämärässä tilassa.
Alkupalaksi tilasin Pincho de gambas con aliolin eli jokirapuleivän espanjalaisittain. Lautasella oli pieni pyöreä leivänpala, jonka päälle oli laitettu jokiravuista tehty täyte. Ympärille oli laitettu pilkottuja oliiveja, aurinkokuivattua tomaattia sekä rucolaa. Leipä maistui hyvälle ja oli sopivan pieni alkuruoaksi.

Asados Argentinos
Pääruoaksi tilasimme yhteisen annoksen Asados Argentinos, joka oli tarkoitettu kahdelle hengelle. Annoksessa oli reilu lajitelma Torren lihaherkkuja lankulta: grillattua Black Angus -härkää, picanhaa sekä chorizoa ja lisäksi tomaattisalsaa, aliolia ja uuniperunaa.
Black Angus- häränliha maistuu todella hyvälle ja ravintola osasi paistaa pihvin sopivan mediumiksi. Pinnalla oli maustevoita, jossa oli käytetty paljon persiljaa. Liha oli mureaa ja maistui hyvälle. Chorizo-makkara oli kivan tulinen makuelämys, ehkä enemmänkin potkua olisi voinut olla jos on tottunut tulisempaan ruokaan :) Perunoiden maustamisessa oli käytetty kidesuolaa, jota näkee harvoin käytettävän ruoanlaitossa.
The Grinder Pinotage 2010

Illan viinivaihtoehtona otimme ravintolan listoilla ollutta Etelä-Afrikkalaista punaviiniä. Viini oli maultaan hyvin erilainen kuin mitä normaalisti olisi valinnut ruoan kanssa maistettavaksi. Mutta ei se suositus väärässä ollut, maku sopi hyvin vahvasti maustetun lihan kanssa. Kyseessä oli siis The Grinder Pinotage -punaviini. Viinin tuoksu oli voimakkaan arominen ehkä hieman paahteinen ja maku täyteläinen mutta hapan. Viinissä tuli voimakkaasti esille suklaan, mokan ja kahvin  aromit.

Graham's Six Grapes -portviini
Jälkiruoka syötiinkin sitten Viinille-ravintolassa. Jälkiruokaviininä toimi Graham'sin Six Grapes portviini. Viiniä saa Alkon tilausvalikoimasta ja maksaa ~20 € / pullo. Viini on maultaan makea ja hyvin täyteläinen. Tuoksussa on hyvin paljon luumua ja kirsikaa eikä ollut yhtäään rusinainen niin kuin useat portviinit ovat. Viinin vierelle otin punssisuklaapalan, joka toimi viini kanssa hyvin yhteen. Samaa portviiniä suositellaan myös erilaisten juustojen kanssa juotavaksi ja en ihmettele, sen täyteläinen ja voimakas maku sopivat hyvin yhteen kummankin kanssa.

Ilta oli täydellinen niin ruoan, juoman kuin seuran suhteen eikä pieni syksyinen vesisade haitannut tunnelmaa lainkaan ♥


0 kommenttia :

Lähetä kommentti