Prinsessa- ja Spidermankakut lapsille

, by Tiina

Spiderman sokerimassasta
Pääsin kokeilemaan täytekakkujen tekemistä hieman nuoremmalle väelle. Elokuussa juhlittiin 5-vuotissynttäreitä ja kakun koristelujen aiheena oli synttärisankarin toiveesta Spiderman. Pyyntönä oli, että kakku päällystetään punaisella ja tein siihen päälle sokerimassasta Spidermanin. Tämä oli eka kerta, kun tein tällaisen hahmon ja hieman oli hakemista toimintatavoissa. Mutta yksinkertaisuudessaan tulostin tavalliselle paperille halutun kokoisen kuvan ja siirsin sen kuvan sitten voipaperiin. Laitoin voipaperin ohueksi kaulitun valkoisen sokerimassan päälle (kynäjälki ylöspäin) ja varovasti piirsin marsipaanityökaluilla ääriviivoja sekä hahmon muita osia. Lopuksi leikkasin hahmon ääriviivoja myöden irti massasta ja maalasin pastaväreillä. Hahmon piireitä parantelin vielä mustalla elintarviketussilla.

Spiderman-kakku
Kuivuessaan hahmosta tuli todella hauras ja ohuimmista kohdista se repeytyikin paikoittain. Mutta vähän vettä liimaksi ja hahmo saatiin pysymään ehjänä kakun päällä :D Ensi kerralla täytyy muistaa, ettei paina massaan liian syviä viivoja ja muistaa laittaa tarpeeksi tomusokeria alle ettei se tartu työskenneltäessä kiinni paperiin... Täytekakun oli synttärisankarin äiti tehnyt jo valmiiksi ja minun osakseni jäi koristelu. Tyyli pidettiin yksinkertaisena ja selkeänä. Päällys on marsipaania ja marsipaanin alla on ohut kerros voikreemiä.

Seuraavaksi pääsinkin tekemään ihanan vaaleanpunaisen prinsessakakun pienen neidin 3-vuotissynttäreille. Toiveena oli hyvin vaaleanpunaista ja prinsessa-aihetta, joten siitä lähdettiin. Kakkupohjana on 4 kananmunan sokerikakkupohja. Ainemäärät mitataan rikkomalla ensin kananmunat korkeaan lasiin ja sen jälkeen mitataan samanlaiseen lasiin yhtä paljon sokeria. Kaadetaan sokerit vatkauskulhoon ja mitataan jauhoja saman verran lasiin kuin kananmunia on. Itse olen laittanut perunajauhoja noin neljäsosan jauhomäärästä ja loput vehnäjauhoja. Leivinjauheen voi sekoittaa jauhojen joukkoon. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi, lisää jauhot vähitellen joukkoon ja kaada taikina korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Tässä kakussa käytin 24 cm irtopohjavuokaa. Paista pohjaa 175 asteessa noin 30 - 40 min.
Prinsessakakku

Sokerikakkupohja 
(24 cm irtopohjavuoka)

4 kananmunaa
sokeria
vehnäjauhoja (3/4)
perunajauhoja (1/4)
2 tl leivinjauhetta

175 asteessa noin 30 - 40 min


Prinsessakakun väliin yritin valita täytteitä, jotka maistuvat lapsille ja päädyinkin mansikkamousseen sekä vaniljavanukastäytteeseen. Kummatkin täytteet ovat mitoitettu kakun yhteen väliin.

Mansikkamousse
250 g (pakaste)mansikoita
2,5 dl (mansikka)kermaa
1/2 prk rahkaa
1/4 dl vaniljakreemijauhetta

Vaniljavanukastäyte
2 dl kuohukermaa
1 prk vaniljavanukasta
1/4 dl vaniljakreemijauhetta

Kakun päällä on kuvioalustalla kuvioitu sokerimassa ja reunoille pursotin kahdella eri tyllalla kermavaahtoa. Kermavaahdon värjäsin vaaleanpunaiseksi pastavärillä. Kukat on tehty marsipaanista ja sokerimassasta ja värjätty käyttämällä tomuvärejä. Kruunu on ihan muovinen koriste :)

0 kommenttia :

Lähetä kommentti