Mangojuustokakku

, by Tiina



Mango-juustokakun ohjetta on kyselty useaan otteeseen ja ajattelinkin kirjoittaa sen ylös blogiin. Yhtään kuvaa tästä juustokakusta en löytänyt, kaikki kakut on syöty ennen kuin kamera on ehtinyt paikalle! Alkuperäisin ohjeen olen ottanut Sekasopan blogista ja tehnyt siihen pieniä muutoksia. Tämä juustokakku maistuu raikkaalle sitruunaisen täytteen ansiosta.


Mangojuustokakku
24 cm irtopohjavuoka

Pohja:
200 g digestivekeksejä
75 g voita

Täyte:
4 liivatelehteä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria (vaniljamyllystä saa myös hyvin makua)
3 rkl sitruunamehua (myös sitruunajauhe käy, annostus pussin ohjeiden mukaisesti)
3 dl kuohukermaa (olen käyttänyt 3,3 dl hyla kuohukermaa)

Kiille:
2 prk mangososetta
3 liivatelehteä

Murenna keksit ja sekoita sula rasva joukkoon. Sekoita tasaiseksi massaksi ja painele varovasti leivinpaperilla päällystetyn irtopohjavuoan pohjalle. Itse olen laittanut leivinpaperin ainoastaan pohjan päälle ja kiinnittänyt sen irtovuoan reunoilla paikalleen.
Liuota liivatelehtiä n. 5 min kylmässä vedessä. Sekoita sokeri ja sitruunamehu tuorejuustoon. Vatkaa kerma vaahdoksi, vaahto saa jäädä löysäksi. Sulata liivate pieneen määrään vettä ja lisää sulanut liivate ohuena nauhana tuorejuuston joukkoo ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi kermavaahto varovasti tuorejuustoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte irtopohjavuoan pohjalle keksimurupohjan päälle. Tasoita pinta esimerkiksi lastalla mahdollisimman tasaiseksi, kiilteen saa sen jälkeen kauniimmin kakun päälle. Laita vuoka jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi tai yön yli. Nopeuttaaksesi hyytymistä, voi vuoan laittaa pakastimeen kunnes täyte on jähmettynyt.
Liuota 3 liivatelehteä kiillettä varten kylmässä vedessä. Sulata liivatehdet pienessä määrässä vettä ja lisää mangososeen joukkoon. Kaada kiille kakun täytteen päälle ja anna hyytyä kylmässä vähintään puoli tuntia pari - kolme tuntia ennen tarjoilua. Mikäli aikaa on rajallisesti, voi kakun myös jäähdyttää pakastimessa. Tuolloin puoli tuntia riittää varmasti. Irrottaessasi kakkua irtopohjavuoasta, pyöräytä veitsellä vaovasti kakun ympäri ja kakku irtoaa helposti vuoasta.

Koristele haluamallasi tavalla.

Tätä perusohjetta on helppo muokata, jos haluaa kokeilla eri yhdistelmiä. Keksit voi vaihtaa esim. kaurakekseihin tai Domino-kekseihin. Kiille on myös helppo muokata ja siihen voi käyttää esim. appelsiinimehua tai mansikkamehua, jos haluaa punaisen värin.

2 kommenttia :

  1. onko mango sose, mango pilttiä?
    hyvää kakkua oli mutta mango piltit joita käytin eivät kyllä jähmettyneeet kolmella liivatelehdella vaan valuivat reunoja pitkin alas kun reunat otti irti irtopohja vuoasta.

    VastaaPoista
  2. Olen käyttänyt juurikin noita pilttipurkkeja. Luultavasti tässä tapauksessa tuo ohjeessa mainittu kiilteen hyytymisaika on ollut liian lyhyt eikä liivate ole jäähtynyt tarpeeksi ja kiille on jäänyt liian löysäksi. Harmi, että niin pääsi tapahtumaan.

    Seuraavalla kerralla voi kokeilla sellaista kikkaa, että jäähdytät juustokakun kiilteen lisäämisen jälkeen pakastimessa puoli tuntia. Itsekin olen huomannut, että välillä liivatteen hyytyminen on kestänyt kauemmin. Varsinkin jos sose on liivatteen lisäämisen jälkeen jäänyt lämpimäksi, ei liivate tehoa niin nopeasti. Kolme liivatelehteä pitäisi kyllä riittää hyydyttämään ihan mehumaisenkin kiilteen. Itse olen yrittänyt valmistaa kakun kokonaan jo edellisenä päivänä tai pari kolme tuntia ennen tarjoilua.

    Voisin korjata tuon ajan ohjeeseen, hyvä kun huomioit asian. :) Ja seuraavalla kerralla onnistuu varmasti!

    VastaaPoista