Minttusuklaa-stracciatella semifreddo

, by Tiina

Minttusuklaa-stracciatella
Jäätelön ystävälle stracciatella on oivallinen jälkiruokavaihtoehto ja se on helppo ja yksinkertainen valmistaa itse. Stracciatella tulee italiankielisestä sanasta stracciato, joka tarkoittaa "torn apart" (erilleen revitty). Sanalla on useampi tarkoitus ja se voikin tarkoittaa:

1) italialaista keittoa, joka on valmistettu kananmunista, parmesaanista, suolasta ja pippurista ja joskus sekaan voidaan lisätä myös mannasuurimoita.
2) tai vaniljanmakuista jäätelöä, johon on lisätty suklaapalasia

Tällä kertaa kysessä oli jäätelö :) Semifreddo tarkoittaa "half frozen" (puoliksi jäätynyt).

Minttusuklaa-stracciatella semifreddo

50 g minttusuklaata
2 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
1 dl sokeria

Erottele (huoneenlämpöisten) kananmunien keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa yhdessä kulhossa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa keltuaiset sokerin kanssa vaahdoksi. Vatkaa kolmannessa kulhossa kuohukerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Kun vatkaus suoritetaan tässä järjestyksessä (valkuaiset, keltuaiset, kerma), ei vatkaimia tarvitse pestä välillä. Säästää aikaa ja hermoja ;)

Sekoita keltuais-sokerivaahtoon kermavaahto. Rouhi suklaa pieniksi palasiksi ja lisää vaahdon joukkoon. Lisää lopuksi valkuaisvaahto varovasti käännellen.

Kaada seos laakeaan vuokaan, peitä foliolla ja pakasta n. 4 tuntia, kunnes massa on puolijäinen eli semifreddo. Jäätelön voi tehdä myös edellisenä päivänä, jolloin se ehtii pakastua kunnolla. Ja näin talvella voi hyvin hyödyntää pakkasilmaa ja pakastaa jäätelön ulkona. Meillä harvoin löytyy pakkasesta tilaa isoille astioille, mutta takapihalla riittää tilaa.

Ennen tarjoilua voi valmiin annoksen päälle raastaa Digestive-keksiä ja lisätä suklaarouhetta.

0 kommenttia :

Lähetä kommentti