Etanapannu valkosipulivoilla

, by Tiina

Alkuruokana erittäin oivallinen vaihtoehto henkilöille, jotka uskaltavat kokeilla tavallisesta poikkeavia ruokalajeja. Itselläni meni monta vuotta ennen kuin uskalsin maistaa etanoita ja sen jälkeen niitä on valmistettu useaan otteeseen kotona. Tämä ohje riittää kahden etanapannun (6 kuopan pannuja) täyttämiseen.

Valkosipulivoi

1 tlk säilöttyjä etanoita
2-4 valkosipulikynttä
75 g voita
1-2 dl kuivaa valkoviiniä
½ pussia (à 150 g) Aura-juustomurua
2 tl sitruunamehua
1 puntti persiljaa
mustapippuria

Kaada etanat siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä. Laita etanat etanapannuun. Hienonna valkosipulin kynnet. Kuumenna pieni määrä voita pannulla ja kuullota nopeasti valkosipulisilppu keskilämmöllä. Lisää viini ja anna sipulin hetken hautua pannulla nesteessä. Halutessaan voi etanatkin kiehauttaa viinin joukossa, jolloin viinistä irtoaa makua myös niihin.
Sekoita pehmeä voi, aurajuusto, sitruunamehu ja hienonnettu persilja tahnaksi ja mausta pippurilla. Lisää voi etanapannuille etanoiden päälle ja paista 250 asteessa (n. 6 min) kunnes täyte alkaa kiehua. Tarjoa patongin kera. Mikäli etanoita ei ole kiehutettu pannulla, kannattaa uunin lämpötilaa pudottaa 220 asteeseen ja paistaa kunnens täyte kiehuu.

0 kommenttia :

Lähetä kommentti