Porkkanakakku

, by Tiina

Porkkanakakkua tarjolla!

Tällä kertaa porkkanakakku tarjoiltiin pyöreinä annospalasina. Kakku valmistetaan uunipellille ja lopuksi leikataan halutun muotoisiksi tarjolle. Itse käytin apuna pyöreää reikämuottia, jonka mukana tuli myös vastakappale muotin tyhjentämistä varten. Kuorrutteen kanssa meni jotain pieleen ja se jäi liian pehmeäksi eikä meinanut pysyä kakun päällä. Mutta tällä kertaa ei ollut aikaa (eikä kiinnostusta :D) korjata asiaa ja kuorrute sai jäädä sellaiseksi kuin oli. Ja maku oli hyvä, ehkä hieman liian makea omasta mielestäni eli seuraavalla kerralla käytän vähemmän sokeria.

Porkkanakakku
Porkkanakakkua appelsiinikuoripaloilla
pellillinen

Pohja:
6 kananmunaa
6 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
3 tl vanilliinisokeria
6 tl kanelia
9 dl porkkanaraastetta
300 g margariinia (sulatettuna)

Kuorrutus:
100 g margariinia
200 sulatejuustoa (maustamaton)
3 dl tomusokeria


Keskustelunaihe:
Miksi kaikki ohjeet sisältävät niin paljon sokeria? Eikö ketään muuta häiritse leivonnaisten makeus ja se, että sokeri peittää alleen kaikki muut maut? Itse laitan yleensä aina vähemmän sokeria kuin ohjeissa sanotaan ja silti moni leivonnainen jää liian makeaksi. Enkä myöskään ymmärrä, miksi kaikki mehut ja jogurtit sisältävät myös ihan älyttömät määrät sokeria? Tai jos eivät sisällä sokeria, niin ovat täynnä makeutusaineita... Varsinkin useat rasvattomat tuotteet joutaisivat roskiin, kiinnittääkö kukaan huomiota niiden sokeri- tai makeutusainemääriin? Sokeri tulee aina olemaan osa leivontaa, mutta kohtuus kaikessa imo :)

Mitä mieltä sinä olet?

0 kommenttia :

Lähetä kommentti