Baileys-juustokakku

, by Tiina

Baileys-juutokakku ja suklaakoristeet

Vieraita oli tulossa käymään peli-illan merkeissä ja  vieraille piti valmistaa jotain tarjoiltavaa. Tällä kertaa vuorossa oli Baileys-juustokakku, jota kokeilin valmistaa nyt toista kertaa. Edellisellä kerralla kakun maku jäi hyvin vaisuksi ja nyt yritin paikata puutteen ja tuoda kakkuun enemmän kermaliköörinmakua.

Selailin erilaisia ohjeita ja loppujen lopuksi päädyin yhdistelemään paria ohjetta. Juustokakut ovat helppo valmistaa etukäteen ja ne maistuvat vieraalle kuin vieraalle :) Itse valmistan juustokakun aina edellinä iltana ja annan jähmettyä jääkaapissa.
Baileys-juustokakku
24 cm irtopohjavuoka

Pohja:
200 g digestivekeksejä
75 g voita

Täyte:
4 liivatelehteä
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria (vaniljamyllystä saa myös hyvin makua)
3,3 dl Valion hyla kuohukermaa
1,5 dl Baileys-kermalikööriä

Murenna keksit ja sekoita sula rasva joukkoon. Sekoita tasaiseksi massaksi ja painele varovasti leivinpaperilla päällystetyn irtopohjavuoan pohjalle. Itse olen laittanut leivinpaperin ainoastaan pohjan päälle ja kiinnittänyt sen irtovuoan reunoilla paikalleen.
Liuota liivatelehtiä n. 5 min kylmässä vedessä. Sekoita sokerit ja likööri tuorejuustoon. Vatkaa kerma vaahdoksi, vaahto saa jäädä löysäksi. Sulata liivatteet pieneen määrään vettä ja lisää sulanut liivate ohuena nauhana tuorejuuston joukkoo ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi kermavaahto varovasti tuorejuustoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte irtopohjavuoan pohjalle keksimurupohjan päälle. Tasoita pinta esimerkiksi lastalla mahdollisimman tasaiseksi. Laita vuoka jääkaappiin hyytymään kolmeksi tunniksi tai yön yli. Nopeuttaaksesi hyytymistä, voi vuoan laittaa pakastimeen kunnes täyte on jähmettynyt.

Halutessaan liköörin voi kiehauttaa kattilassa, jolloin alkoholi haihtuu. Anna tämän jälkeen liköörin jäähtyä ennen kuin yhdistät sen tuorejuustoon.

Koristelu kakku ennen tarjoilua haluamallasi tavalla. Huomaathan, että juustokakun kosteuden takia koristeet vettyvät nopeasti kakun pinnalla. Suklaakoristeet ja kermavaahto toimivat juustokakun koristelussa parhaiten. Ja muut koristeet voi laittaa näiden päälle, jolloin nekin säilyvät kauemmin.

Vinkki! Viileään vuodenaikaan voit jähmettää juustokakun myös parvekkeella tai takapihalla kakkukupuun suojattuna. Näin jouduin itsekin tekemään, koska jääkaappi oli täynnä muita tarjottavia ja helmikuun illat olivat sopivasti jääkaappilämpötilassa.

0 kommenttia :

Lähetä kommentti