Pippuripihvi ja tuoretta parsaa

, by Tiina

Jos välillä postais jotain muutakin kuin vain kakkuja :) Viikonloppukokkailujen raaka-aineina oli tuore vihreä parsa, ilmakuivattu kinkku sekä murea naudan sisäfile. Kaiken kruunasi yksinkertainen, mutta silti niin maistuva vuohenjuusto-vihersalaatti.
Stockmannin Hulluilla päivillä oli Stockmannin Herkussa tarjolla naudan sisäfilettä edulliseen hintaan ja sitä sieltä sitten lähti mukaan. Lisäksi tarjolla oli vihreitä parsoja puoleen hintaan verrattuna joidenkin kauppojen tarjontaan. Ja siitä se ajatus sitten lähti: pippuripihvija tuoretta parsaa.

Parsa & ilmakuivattu kinkku

Kuori parsa ennen keittämistä ja aoita kuoriminen nupun alta tyveen päin, poista puumainen tyvi. Parsa tulisi keittää silmut ylöspäin käännettyinä suolalla maistetussa vedessä, mutta koska emme omista parsakattilaa, olemme keittäneet parsat ihan tavallisessa kattilassa. Olemme ottaneet mahdollisimman ison kattilan, jonne parsat mahtuvat kokonaisina. Keittoajaksi riittää 5 min riippuen parsan paksuudesta. Tässä tapauksessa vähän lyhyempikin aika käy, sillä parsat laitetaan vielä hetkeksi uuniin.
Keittämisen jälkeen kääritään parsanippu ilmakuivattuun kinkkuun ja laitetaan pariksi minuutiksi uuniin lämpimään uuniin. Lisämakuna kinkun alle on laitettu tuoretta rucolaa.


Pippuripihvit

Tuore ja murea liha ei mielestäni tarvitse paljoa mausteita maistuakseen hyvältä. Liha on hyvä ottaa huoneenlämpöön pari tuntia ennen paistamista, jotta nesteet pysyvät lihassa ja liha pysyy mureana ja mehevänä.Tässä tapauksessa huhmareessa on murskattu vähän rosee-, musta- kuin viherpippuria ja pippurimausteseosta on ripoteltu lihan pintaan ennen paistamista. Kastikkeena on avopuolison tekemä viski-kermakastike ♥ Pihvit on paistettu uudella valurautaisella parilapannulla ja kyllä valurauta on vain oikea materiaali kunnon pihvien valmistamiselle!


0 kommenttia :

Lähetä kommentti