Baileys-valkosuklaajäätelö - ilman jäätelökonetta

, by Tiina

Monta kertaa miettinyt, että pitäisi kokeilla tehdä itse jäätelöä. Mielessä on pyörinyt jäätelökoneen hankinta, mutta toisaalta meidän talouteen ei tarvittaisi yhtään enempää koneita ja vempaimia. Tarvitaan isompi asunto, jotta kaikki mahtuisivat kaappiin :)

Olen monesta blogista lukenut, miten helppoa ja yksinkertaista oman jäätelön valmistaminen on, vaikka ei omistaisikaan konetta. Nyt päätin siis itsekin kokeilla! Ohjeessa on käytetty glukoosisiirappia, joka tekee jäätelön rakenteesta notkeamman ja pehmeämmän

Jäätelön ohje on lainattu Onko nälkä? -blogista ja törmäsin siihen Etsi resepti - facebook sivuston kautta. Jokin aika sitten sain kutsun, jossa minua pyydettiin lisäämään blogini tähän Etsi resepti - sivustoon ja sitä kautta olenkin löytänyt monenlaisia hyviä ohjeita. Tämä jäätelö ohje on hyvin yksinkertainen ja helppo tehdä, vaatii vain pitkäaikaista panostusta jäätelömassan vatkaamiseen pakastusvaiheen aikana.

Baileys-valkosuklaajäätelö (~1,5 l)

8 keltuaista
1,5 dl sokeria

5 dl kuohukermaa
1,5 dl maitoa
1 vaniljatanko
2 dl Dan Sukker Glukoosisiirappia
12 cl Baileys -kermalikööriä

100 g valkosuklaata

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Mittaa loput aineet kattilaan ja kiehauta. Nosta kattila pois liedeltä ja lisää valkosuklaa ja sekoita massa tasaiseksi. Poista vaniljatanko ja lisää keltuaisvaahto kuumaan kerma-siirappiseokseen ja vatkaa kunnolla.

Kaada lopuksi massa astiaan ja pakasta 5 tuntia ja vatkaa massaa puolen tunnin välein.


Vähän jäi epäselväksi, miten paljon jäätelömassaa tulisi vatkata missäkin vaiheessa, joten mutu-tuntumalla mentiin. Keltuaismassan lisääminen kuumaan nesteeseen tuntui myös hassulta, mutta näin eräässä toisessakin ohjeessa tehtiin. Pakastuksen aikana vatkasin massaa n. minuutin ajan puolen tunnin välein, jotta massa tasoittuisi. Alussa jäätelömassan aineet alkoivat erottua toisistaan pakastuksen aikana, mutta välissä vatkaaminen piti massan tasaisena ja muutaman tunnin pakastamisen jälkeen massa alkoi oleen sen verran paksumpaa, ettei aineet enää erottuneet toisistaan. Jätin massan vielä yön yli seuraavaan iltaan asti ennen tarjoilua. Jäätelön kuvaaminen tuotti myös ongelmia. Sisällä oli muun leipomisen jäljiltä niin lämmintä, että jäätelö suli välittömästi kun sen laittoi lautaselle. Mutta oli se kyllä hyvää :)0 kommenttia :

Lähetä kommentti