Raikas rahkakakku

, by Tiina

Tilauspyyntönä sain valmistaa kaksi rahkakakkua rippijuhlia varten. Asiakas itse löysi reseptin Kodin Kuvalehdestä ja toimitti ohjeen ja lopputuloksena kaksi mansikka-limerahkakakkua. Täytettä haluttiin enemmän kuin alkuperäisessä ohjeessa, joten varmuuden vuoksi laitoin muovikalvosta irtopohjavuoan reunoille korkeammat reunukset. Ohje on kirjoitettu yhdelle kakulle.


Raikas rahkakakku
20 hengelle, 24 cm irtopohjavuoka

Pohja:
200 g suklaahippukeksejä
50 g voita

Reunalle:
5 dl mansikoita

Mansikkatäyte:
6 liivatelehteä
3 prk makeaa mansikkarahkaa
5 dl mansikoita
2½ dl vaahtoutuvaa mansikkakermaa

Limetäyte:
6 liivatelehteä
2 prk lime-valkosuklaarahkaa
½ dl sokeria
1 limen mehu
½ sitruunan mehu
2 dl vispikermaa

Murskaa keksit ja sekoita voisulan kanssa tasaiseksi massaksi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Leikkaa mansikat viipaleiksi ja lado ne kakkuvuoan reunoille.

Laita mansikkatäytettä varten liivatteet kylmään veteen 10 min. Vaahdota kerma ja soseuta peratut mansikat.  Lisää tarvittaessa sokeria mansikkasurvokseen, jos mansikat ovat liian happamia. Sekoita mansikkasurvos ja kermavaahto mansikkarahkaan. Purista vesi liivatteista ja sulata ne kiehuvaan veteen Vinkki! Laita enemmän vettä kattilaan, ~1dl, ja sulata liivatteet veteen, sulavat nopeammin ja helpommin isompaan määrään vettä. Lisää liivate täytteeseen ja kaada vuokaan. Varovasti kopauta vuokaa, jotta ilmat poituvat täytteen välistä. Laita kylmään jähmettymään pariksi tunniksi tai kunnes mansikkatäyte on jähmettynyt.

Laita limetäytettä varten liivatteet kylmään veteen 10 min. Vaahdota kerma ja sekoita täyteainekset yhteen. Sulata liivatteet kiehuvassa vedessä ja kaada täytteeseen ja sekoita tasaiseksi. Kaada lopuksi vuokaan mansikkatäytteen päälle ja laita takaisin kylmään hyytymään mielellään seuraavaan päivään asti.

2 kommenttia :

  1. Oi nämä ovat varmasti aivan ihanan makuisia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ainakin kakkujen tilaajalta tuli paluupostia, jossa kehui kakkujen makua ja ulkonäköä :) Mukavan helppo ohje tehdä, kannattaa kokeilla. Ja makuja saa helposti vaihdettua ja rahkat voi tehdä myös itse tuoreista marjoista.

      Poista