Gluteeniton omenapiirakka

, by Tiina

Gluteenittomien tuotteiden testaus jatkuu! Tällä kertaa vuorossa oli omenapiirakka. Ohje oli helppo ja nopea tehdä ja lopputuloksena oli todella pehmeä ja maistuva omenapiirakka. Tämä ohje on alunperin lainattu Harjunrinteen blogista, mutta tein siihen pieniä muutoksia. Tästä ohjeesta riittää pieneen piirakkavuokaan. Voin tilalla käytin Floran juoksevaa kasviöljyvalmistetta ja vähensin sokerin määrää. Ja huomasin liian myöhään, ettei kaapissa ollutkaan enää maitoa niin korvasin maidon kuohukermalla. Että se siitä terveellisyydestä :D

Gluteeniton omenapiirakka

2 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl Flora Kulta juokseva kasviöljy / 100 g sulatettua voita
1 dl kuohukermaa
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita (Semper)
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Päälle: omenaviipaleita, sokeria ja kanelia

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita vaahdon joukkoon. Kaada voideltuun piirakkavuokaan. Viipaloi omenat ja asettele piirakkataikinan päälle. Koristele lopuksi sokerilla ja kanelilla. Paista uunissa 200ºC:ssa 30 min.


0 kommenttia :

Lähetä kommentti