Jättikorvapuustit

, by Tiina

Minulla ja pullataikinalla on vuosien takainen erimielisyys. Emme ole olleet samalla aaltopituudella ja lopputuloksena on ollut jotain ei-pullamaista, joten olen jättänyt pullan leipomisen kokonaan vuosiksi. Tänään töissä palaverissa istuessa teki hirmuisesti mieli korvapuusteja ja ajattelin näin kymmenen vuoden jälkeen tarttua härkää sarvista ja kokeilin leipoa pullaa. Ja lopputuloksena oli jättikorvapuusteja, joiden maku yllätti leipojankin! Vihdoinkin pullat olivat pullia, vaikka pullien ulkonäkö kaipaakin vielä vähän treenaamista :D

Pienentääkseni pullataikinan tekemisestä johtuvia ongelmia, ajattelin turvautua kondiittorituttavan varmaan reseptiin. Alkuperäinen ohje löytyy täältä: pikku murusia - suklaiset sydänpuustit.

Korvapuustit, 9 isoa

2,5 dl kädenlämpöistä maitoa
11 g kuivahiivaa
75 g sokeria
5 g suolaa
3 g kaardemummaa
1 kananmuna
65 g pehmeää voita
500 g vehnäjauhoja

Sekoita kaikki aineet keskenään yleiskoneessa. Sekoita taikinakoukulla 15 min ja laita kulho lämpimään paikkaan peitettynä 20-30 min. Kauli taikinasta suorakaiteenmuotoinen alue, lisää täytteet ja rullaa pulla pitkoksi. Leikkaa vinoja palasia, nosta pellille ja painele korvapuustit muotoonsa. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 200 asteessa 12-15 min.

0 kommenttia :

Lähetä kommentti