Vaniljajuustokakku suklaasydämellä

, by Tiina

Vaniljajuustokakku suklaasydämellä
koristeina suklaahippuja, Domino-keksejä sekä sinisiä sokerihelmiä
Vaniljajuustokakku suklaasydämellä
22 cm irtopohjavuoka

Pohja:
200 g Domino keksejä (minttu)
75 g voita

Suklaatäyte:

50 g taloussuklaata
1/3 prk Valio kuohukerma (à 3,3 dl)
1/3 prk Valio maustamaton tuorejuusto (à 200 g)
1/3 prk Valio vaniljamausterahka (à 200 g)
1 liivatelehteä

Vaniljatäyte:
2 rkl maitoa
1 vaniljatanko
2/3 prk Valio laktoositon kuohukerma (à 3,3 dl)
2/3 prk Valio maustamaton tuorejuusto (à 200 g)
2/3 prk Valio vanilja mausterahka (à 200 g)
0,75 dl sokeria
3 liivatelehteä


Murenna keksit ja sekoita sula rasva joukkoon. Sekoita tasaiseksi massaksi ja painele varovasti leivinpaperilla päällystetyn irtopohjavuoan pohjalle. Vatkaa kuohukerma löysähköksi vaahdoksi ja sekoita tuorejuusto ja vaniljarahka yhteen. Näistä määristä käytetään 1/3 suklaatäytteeseen ja 2/3 vaniljatäytteeseen.

Suklaatäyte: Liuota liivatelehteä n. 5 min kylmässä vedessä. Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita 1/3 tuorejuuston ja rahkan joukkoon. Sulata liivatelehti pienessä määrässä vettä (2 rkl) ja lisää tuorejuusto-rahkan joukkoon koko ajan sekoittaen. Yhdistä lopuksi 1/3 kermavaahtoa ja sekoita tasaiseksi. Askartele piirtoheitinkalvosta pyöreä rinkula (tästä tulee kakun suklaasydän) ja aseta se keksipohjan päälle haluttuun kohtaan. Paina reunoja keksimuruun asti, jotta saat tiiviin reunuksen suklaatäytteelle. Kaada suklaatäyte rinkulan keskelle ja jähmetä jääkaapissa 3 - 4 h tai puoli tuntia pakastimessa.

Vaniljatäyte: Liuota liivatelehteä n. 5 min kylmässä vedessä. Kiehauta maitoa kattilassa vaniljatangon siemenien kanssa ja sulata liivatelehti maidon joukkoon. Lisää tuorejuusto-rahkan joukkoon koko ajan sekoittaen. Halutessasi voit lisätä sokeria massan  joukkoon. Yhdistä kerman kanssa ja sekoita tasaiseksi massaksi. Kaada suklaatäyte irtopohjavuokaan suklaatäytteen ympärille ja jähmetä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään asti.

Koristele haluammallasin tavalla. Tässä kakussa koristeina toimivat Domino-keksit, suklaamurut sekä siniset sokerihelmet.

Osallistuin tällä kakulla Nami-hiiren järjestämään kakkukilpailuun, joka löytyy täältä. Aiheena oli, että kakussa tulisi käyttää maustettua rahkaa. Ja koska juustokakut ovat lähellä sydäntä, niin valinta kakusta oli helppo :) Ja vaniljan ja suklaan yhdistelmä, kuka voisi vastustaa?

5 kommenttia :

 1. Kaunis kiitokseni kiinnostuksestasi kakkujen kisailua kohtaan !

  VastaaPoista
 2. Onpa herkullisen näköinen. Täytyykin kokeilla joskus (heti viikonloppuna) tuollaisen "yllärin" tekemistä kakun keskelle kun juustokakun tekoa suunnittelin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kyllä kokeilla! Yllättävän helppo tehdä yllätys kakun sisälle :) Maukasta kakkuilua, toivottavasti kaikki menee hyvin ja lopputuloksena on herkullinen juustokakku.

   Poista
 3. Onpa kauniit värit :) Ja varmasti hyvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koristelu tuli ihan ex tempore vauhdista :D Oltiin juuri pakkaamassa autoa ja valmisteltiin lähtöä anoppilaan. Jotenkin paljas kakku huuti tyhjyyttään ja tarvitsi nopeasti parissa minuutissa kyhätä jotain kakun päälle. Loppu hyvin, kaikki hyvin :) Ja kakku maistui kaikille, suklaasydän oli todellakin suklainen ja sitä tasapainotti hyvin vaniljainen reunus.

   Poista