Pala Roomaa, osa 5 - Villa Borhese ja Bioparco di Roma

, by Tiina


Viimeisenä päivänä Roomassa päätimme suunnata kohti Rooman eläintarhaa. Ennen eläintarhaan menoa kuljimme Rooman kauneimman puistoalueen halki, joka tunnetaan nimellä Villa Borghese. Puiston alueelta löytyy paljon pieniä järviä, temppeleitä, suihkulähteitä ja museoita. Puisto sijaitsee lähellä Espanjalaisia portaita ja pääsisäänkäynti löytyy Piazza del Popolon vierestä. Kiipesimme Popolon aukion vierestä ylös polkuja pitkin ja päädyimme isolle aukiolle, josta avautui näkymä yli Rooman ja jopa Vatikaani erottui suoraan edestäpäin.

Hetken maisemien ihailun jälkeen lähdimme kylttien opastamana kävelemään kohti eläintarhaa ja matka vei meidät puiston poikki. Halutessaan puistoalueelta pystyi vuokraamaan pyöriä, mutta me tyydyimme omiin jalkoihimme ja kuljimme eteenpäin askel kerrallaan. Keskeltä puistoa löytyi myös yksi obeliski lisää, joita löytyy useampikin ympäri Roomaa.
Eläinpuistossa ei tähän vuodenaikaan ollut juurikaan turisteja, mikä taas sopi meille oikein hyvin. Saimme rauhassa kierrellä ympäri puistoa ja vain noin 10-15 ihmistä tuli vastaan työntekijöiden lisäksi. Eläinpuistossa on yli 200 erilaista eläinlajia ja yli 1000 eläintä, joten katsottavaa riitti. Liput puistoon maksoivat 14 € / hlö.
Eläinpuiston kartta

0 kommenttia :

Lähetä kommentti