Pinaattikeitto pienellä chilitwistillä

, by Tiina


Pinaatti on vihannes, joka jakaa ihmisiä kahteen eri osaan. Osa pitää siitä ja toiset ei taas voi sietää sen makua. Itse pidän pinaatista paljonkin ja usein tulee käytettyä pinaattia eri ruokien yhteydessä. Itsetehdyt pinaattilätyt ovat todella hyviä tai pastalle saa kivan pinaattikastikkeen helposti tehtyä. Ja sitten kestosuosikkina pinaattikeitto, herkkua nopeasti ja vaivattomasti.

Pinaattikeitto (4 hengelle)
3 rkl voita
5 rkl vehnäjauhoja
1 l maitoa
1 ps (150g) pakastepinaattia tai vaihtoehtoisesti tuorepinaattia
1 tl suolaa
1 tl sokeria
valkopippuria
pari tippaa Blair's Death chilikastiketta

Sulata voi pinnoitetun kattilan pohjalla ja lisää vehnäjauhot. Pyörittele jauhot ja voi sekaisin, mutta varo ettei jauhot pääse palamaan. Lisää puolet maidosta ja sekoita kunnes seos on tasaista ja kiehuu. Lisää loput maidosta sekä pinaatista ja kiuhuttele hetken aikaa koko ajan sekoittaen ettei maito pala kiinni kattilan pohjaan. Mausta suolalla, sokerilla ja valkopippurilla ja lisää halutessasi mukaan chilikastiketta tuomaan vähän potkua keittoon. Tarjoile keitettyjen kanamunien kera.

0 kommenttia :

Lähetä kommentti