3 suklaan moussekakku

, by Tiina

Viikonloppuna saimme vieraita kylään peli-iltaa varten ja yksi illan tarjoiluista oli tällainen todella suklainen moussekakku. Kakun ulkonäkö muodostuu kolmesta erivärisestä suklaakerroksesta, joka on rakennettu keksipohjan päälle. Kakku teki hyvin kauppansa ja tuhdista olemuksestaan johtuen riittää hyvin useammallekin syöjälle. Tällä ohjeella kakusta riittää n. 15 henkilölle.



3 suklaan moussekakku
Pohja:
200 g mintunmakuisia Domino-keksejä
50 g margariinia

Täyte:
8 liivatelehteä
130 g tummaa suklaata
130 g maitosuklaata
130 g valkoista suklaata
6 dl vispikermaa
½ dl sokeria
400 g maustamatonta tuorejuustoa
¾ dl vettä

Murenna keksit ja sekoita sula rasva joukkoon. Sekoita tasaiseksi massaksi ja painele varovasti leivinpaperilla päällystetyn 24 -26 cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita reunakalvoa tai leivinpaperista leikattuja suikaleita irtopohjavuoan reunalle tasaisemman reunan saamiseksi.

Vaahdota kerma ja sokeri löysähköksi vaahdoksi. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaalevyt omissa kulhoissaan vesihauteessa. Lisää sen jälkeen jokaiseen sulaan suklaaseen kolmasosa tuorejuustosta ja sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää jokaiseen kulhoon myös kolmasosa kermavaahdosta ja sekoita tasaiseksi.

Kiehauta kattilassa vesi ja liuota liivatteet veteen. Anna nesteen jäähtyä muutaman minuutin ajan ja kaada kolmasosa nesteestä ohuena nauhana jokaiseen suklaaseokseen samalla sekoittaen. Kaada täytteet vuokaan haluamassasi järjestyksessä. Laita kakku 5-10 minuutiksi jääkaappiin jähmettymään kerrosten välillä. Anna lopuksi kakun jähmettyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään asti.

Koristele ennen tarjoilua.


0 kommenttia :

Lähetä kommentti