Taco-jauhelihapasteijat rahkavoitaikinasta

, by Tiina


Itsetehdyt jauhelihapasteijat ovat todella hyviä ja niitä voisi syödä vaikka kuinka monta. Parhaimmat pasteijat syntyvät äitini tekeminä ja olen nyt pariin otteeseen yrittänyt valmistaa samanlaisia, mutta edelleen niistä jää puuttumaan jotain äidin pasteijaohjeessa olevia ominaisuuksia. Täytyy ensi kerralla tentata vähän tarkemmin ohjeen sisältöä. :)

Rahkavoitaikina on helppo valmistaa itse ja se on moninkertaisesti parempaa kuin mikään kaupan valmistaikina. Taikinan tekemiseen täytyy kuitenkin varata aikaa, sillä sen täytyy hetki muhia jääkaapissa ennen käyttöä. Täytteenä oli tällä kertaa jauhelihaa, mutta ohjetta on helppo muokata ja valmistaa juuri sellaisia pasteijoita kuin itse haluaa.


Rahkavoitaikina
250 g voita
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
250 g maitorahkaa

Paloittele voi ja anna sen pehmetä huoneelämmössä. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää voin joukkoon. Nypi seos murumaiseksi, mitä paremmin voi on jauhojen seassa sen parempi taikina tulee. Sekoita lopuksi joukkoon maitorahka ja vaivaa massa tasaiseksi. Laita taikinapallo kelmuun ja anna tekeytyä muutama tunti jääkaapissa.


 Jauhelihatäyte
1 dl riisiä
 400 g jauhelihaa
1 sipuli
1 paprika
mustapippuria
taco-maustetta
paprikajauhetta, chiliä maun mukaan
1 dl vettä
2 dl mustaa emmentalraastetta

Olin edellisenä päivänä paistanut jauhelihan valmiiksi, kun rasian parasta ennen päivä läheni uhkaavasti. Täytteen teko aloitettiin keittämällä 1 dl riisiä ja kuullottamalla sipulia pannulla. Sen jälkeen pannulle lisättiin mukaan paprikakuutiot. Kun paprikat olivat pehmentyneet, lisättiin mausteet joukkoon ja annettiin hetki muhia. Voit tarvittaessa lisätä vähän vettä joukkoon, jotta mausteet leviävät tasaisesti täytteeseen. Lopuksi yhdistetään kaikki täyteaineet ja sekoitetaan tasaiseksi.

Kun otat taikinan jääkaapista ja aloitat kaulitsemaan siitä ohutta levyä, lämmitä taikinaa hetki käsissäsi, jotta taikinasta tulee mahdollisimman tasainen. Jauhota alusta ja kauli taikinasta noin puolen sentin paksuinen levy ja ota pyöreällä muotilla (myös iso muki käy hyvin :)) palasia levystä. Laita leikattujen levyjen päälle täytettä, voitele reunat vedellä ja käännä pasteija kaksinkerroin kiinni. Voitele lopuksi pinta kananmunalla ja paista 225 asteessa noin 15 min tai kun ovat kauniin ruskeita.


0 kommenttia :

Lähetä kommentti