Kikhernetahna à la Henri Alen

, by Tiina


Mikäli seuraat sosiaalista mediaa ja varsinkin Twitteriä, olet varmasti törmännyt aikamoiseen suosioon nousseeseen some-kokki Henri Alenin resepteihin. Viimeisimpänä reseptinä hän loihti ihan älyttömän hyvän ja proteeinipitoisen kikhernetahnan, jota voidaan käyttää leivän päällä voin tai margariinin sijaan. Ohje on niin naurettavan helppo, että kuka tahansa osaa sen valmistaa. Eilen avopuoliso valmisti tätä tahnaa ohjeiden mukaisesti ja lopputuloksena syntyi täydellinen voin korvaaja leivälle ja makua on paljon enemmän kuin voissa itsessään. Vaikka voin makua ei mikään voi korvata, on tämä kuitenkin se terveellisempi vaihtoehto ^^ Nyt kun itse olen kuntokuurilla ja katson tarkemmin mitä syön, niin tämä tahna tuli kuin tilauksesta.

Kunnolliseen ruokavalioon kuuluuu oleellisenä osana pehmeät rasvat kuten kylmäpuristetut öljyt, avokadot ja pähkinät. Pehmeillä rasvoilla tässä tarkoitetaan tyydyttymätöntä rasvaa. Sydänliiton sivuilla on hyvin esitelty nämä asiat. Tähän listaan voisi mielestäni lisätä myös kylmäpuristetun kookosöljyn, joka joidenkin tutkimusten mukaan olisi terveellisin öljyvaihtoehto. Omakohtaista kokemusta minulla ei tästä ole, oliiviöljy on meillä pääsääntöisesti ollut jo vuosia käytössä. Nyt terveellisyyttä voidaan lisätä korvaamalla yksi kovan rasvan lähteistä tällä tahnalla.

Kikhernetahna  à la Henri Alen

1 prk kikherneitä (Bonduelle)
2 valkosipulinkynttä
0,6 dl oliiviöljyä
puolikkaan sitruunan mehu
1 tl suolaa
mustapippuria
(vettä tai seesamiöljyä)

Valuta ja huuhtele kikherneet. Laita syvään astiaan. Lisää joukkoon loput raaka-aineet ja sekoita sauvasekoittimella sileäksi. Nauti leivän päällä. Joukkoon voi lisätä halutessaan vajaan desin vettä tai hieman seesamiöljyä.

Alenin reseptit nousevat somen kautta nopeasti listaykkösiksi ja resepteihin käytettävät raaka-aineet saattavat loppua nopeasti kauppojen hyllyltä, niin suosittelen pitämään kiirettä ;)

1 kommentti :

  1. Kikherneet tuntuvat nyt olevan muodissa. Tuntuu, että ihan joka lehdessä on joku kikherneresepti.

    VastaaPoista