Ensimmäinen itsetehty proteiinivälipala - minttusuklainen proteiinipatukka

, by Tiina


Ensimmäinen yritys valmistaa itse proteiinipatukoita ja lopputulos ei ollut ihan sellainen kuin toivoin :D Maku oli kohdillaan, ohjeenmukainen ravintosisältö oli sopiva, mutta koostumus ei ihan onnistunut. Ei tullut sellaisia näppärästi mukanakuljetettavia patukoita vaan massa jäi liian tahmeaksi ja pehmeäksi. No, seuraavalla kerralla parempi onni! Ohjeen lainasin Kissoja ja kasvisruokaa -blogista. Omista patukoistani tosin puuttuu vielä kuorrutus, täytyy kokeilla jos suklaakuorrutus pitäisi massan paremmin kasassa.

Massan muotoilu oli hyvin hankalaa. Itse en käsi-ihottuman takia voinut koskea massaan paljain käsin ja kertakäyttöhanskojen kanssa muotoilusta ei tullut mitään. Päädyin lopulta levittämään massan isommaksi levyksi toiveena leikata jähmettymisen jälkeen siitä palasia. Mutta, mutta...ehkä se suklaakuorrutus auttaa.


Minttusuklaaproteiinipatukka

188 g minttusuklaa-proteiinijauhetta
100 g kookosjauhoja
35 g tummaa kaakaojauhetta
50 g maapähkinävoita
100 g omenasosetta
3 dl soijamaitoa
kuivattuja marjoja (goji, karpalo...)

Sekoita kaikki aineet yhteen ja valmista tasainen massa. Jaa massa halutunkokoisiksi paloiksi ja jähmetä jääkaapissa.

Alkuperäisessä ohjeessa oli myös erillinen kuorrutusohje, joka siis itseltäni vielä puuttuu. Samaten blogin kirjoittaja oli laskenut ravintosisältöä omalle reseptilleen.


Mutta ainakin näin ensimmäisen kokeilukerran jälkeen patukoiden valmistaminen tuntui hauskalta ja yllättävän helpolta, vaikka lopputulos ei ollutkaan oikea. Täytyy jatkaa reseptien metsästämistä ja kokeilla pian uudestaan. Tarkoitus olisi saada valmistettua omia proteiinivälipaloja meneillä olevan kuntokuurin tehostajaksi.

0 kommenttia :

Lähetä kommentti