Rasvaton, sokeriton ja jauhoton, mutta proteiinipitoinen porkkanakakku

, by Tiina


Löysin hauskalta vaikuttavan ohjeen porkkanakakusta, johon ei käytetä lainkaan vehnäjauhoja, sokeria tai rasvaa. Jauhot on korvattu proteiinijauholla, jota käytetään palautusjuoman valmistamiseen urheilusuorituksen jälkeen. Itse käytin tähän ohjeeseen Star Nutritionin Whey 80 -proteiinijauhetta suklaanmakuisena. Proteiinijauheita löytyy myös isompien ruokakauppojen vitamiini- ja urheiluhyllyltä, mutta meidän taloudessa ne tilataan pääosin Fitnesstukusta. Lisättyä sokeria ei tässä ohjeessa ole ja sokeri onkin korvattu nestemäisellä makeutusaineella, joka ei sisällä kaloreita. Ainoa rasva kakussa tulee kuorrutteessa käytettävän tuorejuuston mukana, mitään muuta lisättyä rasvaa kakusta ei löydy.

Hieman skeptisenä ihmisenä halusin kokeilla kakun valmistamista, sillä sisällöltään kakku sopisi tämän hetkiseen ruokavaliooni. Rima kakulle oli korkealla, sillä pidän porkkanakakuista hyvinkin paljon. Ohje oli todella helppo tehdä ja kakku onnistui yllättävän hyvin. Maku ei missään nimessä yllä samalle tasolle rasvalla ja sokerilla valmistetun kakun kanssa, mutta oli kuitenkin pieni positiivinen yllätys. Suutuntuma jäi hieman kananmunamaiseksi (vähän sama kuin söisi munakasta) ja mausteita olisi voinut ehkä laittaa enemmänkin. Ja pieni palanen riittää, tätä kakkua ei pysty syömään liikaa :) Alkuperäinen ohje löytyy täältä.




Rasvaton, sokeriton ja jauhoton porkkanakakku

18 cm irtopohjavuoka


2 dl suklaan makuista proteiinijauhoa
3 kpl kananmunan valkuaisia
250 g maustamatonta ja rasvatonta rahkaa
1,5-2 tl nestemäistä makeutusainetta
1 tl inkivääriä
1 tl kaardemummaa
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
3 kpl porkkanoita
1 tl kanelia
1 tl neilikkaa


kuorrutus:

150 g 2% tuorejuustoa
0,5 tl nestemäistä makeutusainetta
1 tl vaniljaesanssia
kanelia pinnalle
sitruunamehua kostutukseen


Raasta porkkanat mahdollisimman pieneksi raasteeksi. Sekoita leivinjauhe ja sooda proteiinijauhoihin. Erottele valkuaiset erilliseen astiaan ja vatkaa valkuaiset, rahka ja proteiinijauho tasaiseksi seokseksi. Mausta taikina makeutusaineella ja mausteilla ja lisää lopuksi porkkanaraaste. Kaada taikina kakkuvuoan pohjalle leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa n.15-20 min/ kunnes kakku saa kauniin värin pintaan. (Itse jouduin paistamaan kakkua ~30 min ennen kuin keskikohta oli tarpeeksi kypsä, 20 min jälkeen laskin uunin lämpötilaa 150 asteeseen)

Kumoa kakku vuoastaan ja kostuta sitruunamehulla. Anna jäähtyä täysin.
Valmista kuorrute sekoittamalla tuorejuustoon makeutusainetta ja vaniljaesanssia. Levitä kuorrute kakun pinnalle ja ripottele päälle kanelia.

0 kommenttia :

Lähetä kommentti