Munakeitto, Ankkaa Panang sekä mustikka-kookosmuffinssit (G,M)

, by Tiina


Viikon paras päivä eli perjantai ja kokkauspäivän aika. Listalla oli hieman eksoottisempia makuja itämaista ja ensimmäiseksi yritykseksi ruoat onnistuivat todella hyvin ja maku vei kielen mennessään. Miten vain muutamalla ainesosalla saakin niin paljon makua ruokaan? Ja jälleen suuri hatunnosto Kupittaan Citymarketille, jonka tarjonnasta löytyy kaikki tarvittavat raaka-aineet, vaikka kyseessä onkin hieman erikoisemmat ja harvinaisemmat tuotteet.

Alkuruokana valmistimme munakeittoa eli egg drop soup. Keiton ohje löytyi täältä ja sivulta löytyy myös linkki videoon, jossa näytetään miten keitto valmistetaan. Ohjeeseen lisäsimme maustamatonta kanaa, jonka paistoimme kypsäksi pannulla ja pilkoimme pieniksi palasiksi. Lisäksi jätimme kokonaan pois tomaatin, jota ohjeessa käytettiin.

Pääruokana toimi ankkaruoka, joka on saanut nimensä siihen käytettävästä currytahnasta. Panang-tahna teki ruokalajista unohtumattoman makuelämyksen! Meillä oli Spice Up Panang currytahnaa, joka sisältää salottisipulia, valkosipulia, suolaa, punaista chiliä, sitruunaruohoa, galangalia, korianterinsiemeniä, juustokuminaa sekä kaffirlimettiä. Ankan rintafilee kannattaa marinoida ajoissa, jotta maku tarttuu kunnolla.

Jälkiruokana tarjoiltiin gluteenittomia ja maidottomia mustikka-kookosmuffinsseja. Ohjeesta tulee 12 kpl muffinsseja ja niiden maussa tulee kookos ihanasti esille. Banaani tekee muffinssista samettisen pehmeän ja mustikat tuovat kivan lisän muiden lisäksi. Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen resepti! Vinkin ohjeeseen sain veljeltäni, kiitos hänelle siitä! :)


Munakeitto - Egg drop soup
- kanalla -
4 annosta

maustamatonta kanaa (filee tai suikaleet)
4,5 dl kanalientä (tai kasvislientä)
1 rkl soijakastiketta
1 rkl tuoretta inkivääriä raasteena
0,5 rkl maissitärkkelystä
vettä
0,5 rkl seesamiöljyä
1 kananmuna
koristeeksi persiljaa

 Paista kana pannulla kypsäksi ja anna hetki jäähtyä. Pilko sen jälkeen kana pieniksi palasiksi. Kiehauta kanaliemi ja lisää siihen raastettu inkivääri sekä soijakastike. Keitä keitosta n. 5 minuutin ajan ja siivilöi inkivääriraaste pois. Lisää keittoon  Suurusta keitos lisäämällä kylmään veteen liuotetulla maissitärkkelyksellä ja kiehauta.
Laske keiton lämpötilaa, kunnes vesi ei enää kiehu.Sekoita kananmuna kulhossa ja kaada munaseos hitaasti keiton joukkoon syömäpuikkoja pitkin pitäen puikot koko ajan liikkeessä. Sekoita puikoilla puoli minuuttia. Lisää lopuksi seesamiöljy. Koristele keitto persiljalla kun olet annostellut keiton astioihin.

Egg drop soup kanalla

Ankkaa Panang
4 annosta

~750 g ankan rintafileetä (pakastekin käy)
3 rkl makeaa soijakastiketta
6 rkl kalakastiketta
2 valkosipulinkynttä
1 tlk kookosmaitoa (4 dl)
4-5 tl Panang currytahnaa
4 dl kanalientä
1-2 sitruunan kuori
ruokaöljyä
Leikkaa ankan rintafileiden nahkaan ruudukko (ei lihaan saakka). Sekoita keskenään soijakastike ja kalakastike. Kuori valkosipuli ja purista se kastikkeen joukkoon. Kääntele ankanrintapaloja kastikkeessa ja mausta viileässä n. 5 tunnin ajan.

Sekoita kookosmaito currytahnaan ja kuumenna sitä kanaliemen kanssa koko ajan hämmentäen kunnes tahna on sulanut.

Valuta ankan rintafileet ja säästä marinadi. Kuumenna korkeareunainen paistinpannu tai wok-pannu ja lisää sinne loraus öljyä. Paista ankanfileitä nahkapuoli alaspäin n. 6 minuuttia, käännä ja paista toista puolta 6 minuuttia (tämä on aika pitkä aika, meillä oli melko paksut ankanrintafileet ja niitä paistettiin n. 10 min yhteensä). Nosta fileet sivuun ja anna niiden vetäytyä hetki ja leikkaa sen jälkeen filee ohuiksi viipaleiksi.

Kaada öljy pannusta ja kaada pannuun kookoskastike sekä marinadiliemi. Keitä hämmentäen noin 2 minuuttia. Lämmitä ankkaviipaleita liemessä vielä noin ½ minuuttia. Tarjoile sitruunankuoriraasteen ja riisin kanssa.

Ankkaa Panang sekä jasminriisiä

Mustikka-kookosmuffinssit 
12 kpl

1,5 dl kookosjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
2 banaania
3 rkl kookosöljyä
1 dl kookosmaitoa
2 kananmunaa
1,5 rkl hunajaa
1 tl vanilja-aromia
1-2 dl jäisiä mustikoita
kookoshiutaleita koristeluun

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Pilko banaanit toiseen kulhoon ja muussaa soseeksi. Sulata kookosöljy ja hunaja juoksevaksi seokseksi ja lisää banaanien joukkoon. Lisää kookosmaito, kananmunat sekä vanilja-aromi ja sekoita tasaiseksi. Yhdistä nämä kaksi seosta ja sekoita tasaiseksi.
Lisää joukkoon jäiset mustikat ja sekoita varovasti. Annostele muffinivuokiin ja paista 200 asteessa n. 25 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja nauti.
Valmiit muffinssit säilyvät paremmin jääkaapissa.


0 kommenttia :

Lähetä kommentti