Gluteenittomat patongit (G)

, by Tiina


Lisää gluteenittomia tuotteita tarjolla! Tällä kertaa halusin kokeilla patongin valmistamista ja löysinkin yhden siihen sopivan ohjeen täältä. Vähän mietitytti, miten leipä pysyy kasassa ilman psylliumia, mutta loppujen lopuksi ohjeesta tuli aika hyviä patonkeja. Itse käytin valmistamiseen patonkipeltiä, jota ilman työstä ei olisi tulut mitään. Taikina oli hyvin pehmeä ja tarttuva, jolloin tavallinen leivän muotoileminen oli mahdotonta. Päällystin patonkipellin leivinpaperilla ja "kasasin" taikinan pellille, joka sitten muotoili pehmeän taikinan oikean malliseksi :D Ohjeessa vinkattiin, että patongeista saa helposti valkosipulivoilla maistuvampia, mutta itse ihmettelen suuresti, miten valkosipulitäyte pitäisi saada ylipehmeän taikinan joukkoon...

Mutta vaikeuksien kautta voittoon ja patongit onnistuivat loppujen lopuksi hyvin ja pysyivät hyvin kasassa. Seuraavana päivänä oli havaittavissa murenemista, mutta tämä ei makuun vaikuttanut. Mutta edelleen täytyy tutustua gluteenittomien leipien maaailmaan, jotta joku päivä onnistuisivat täydellisesti. Täytteenä käytimme kahta itsetehtyä pestoa, joiden ohjeet ilmestyvät blogiin lähiaikoina. Lisäksi patonkien välistä löytyy salaattia, ilmakuivattua kinkkua, tomaattia sekä mozzarellaa tai vuohenjuustoa. Ai jai, kyllä kelpasi herkutella ♥



Gluteenitomat patongit
2 kpl
75 g margariinia
3 dl vettä
25 g tuorehiivaa
1 tl suolaa
1 pkt (500 g) Semper Gluteenitonta jauhoseosta 
tai Semper Hienoa jauhoseosta 
(säästä 1 1/2 dl leivontaan)

Sulata rasva ja lisää se kädenlämpöiseen veteen. Murskaa hiiva joukkoon ja sekoita kunnes hiiva on liuennut kokonaan. Lisää suola ja ajuhot ja sekoita tasaiseksi. Anna kohota 30 min.
Alsuta taikina ja muotoile siitä 2 patonkia leivinpaperitetulle patonkipellille.Leikkaa leivän pintaan pieniä viiltoja ja anna kohota vielä 20 min liinan alla. Voitele leivät vedellä tai kananmunalla ja paista 250 asteessa n. 12-14 minuuttia.



0 kommenttia :

Lähetä kommentti