Suklainen proteiinipatukka (G, M)

, by Tiina


Toinen yritys valmistaa itse proteiinipatukoita. Löysin alkuperäisen ohjeen täältä, jota sitten vähän muokkasin lennosta. Kun sekoittelin aineita yhteen, tuntui massa jäävän vähän liian kuivaksi omasta mielestä, niin lisäsin joukkoon omenasosetta. Käyttämäni määrä oli ehkä vähän liikaa, sillä jouduin lisäämään kaurahiutaleita ja silti pinta jäi rasvaisen oloiseksi. Eli kuivempia versioita varten kannattaa omenasoseen määrää vähentää tai jättää kokonaan pois. Lisäsin massaan myös CocoVin kaakaonibsejä, joita satuin löytämään Kupittaan Citymarketista. Todella näppärää, olin harkinnut jo niiden tilaamista verkkokaupasta, mutta ne löytyivätkin kaupan hyllyltä. Tarjolla oli myös muita CocoVin tuotteita ja muutamat niistä lähtivätkin mukaan. Varsinkin kookosöljy oli etsinnän alla ja sekin löytyi samasta paikasta.

Ohjeesta tuli 25 cm x 15 cm x 1 cm levy, josta sitten leikkasin sopivan kokoisia palasia. Itse käärin palaset kelmuun ja laitoin rasiassa jääkaappiin, näin ollen patukka on helppo napata mukaan tarvittaessa. Proteiinipatukoita voi varmasti tarvittaessa pakastaakin ja ottaa sieltä tarpeen mukaan, tällöin ne säilyvät kauemmin parempina kuin jääkaapissa. Tällä ohjeella tuli koostumukseltaan parempia patukoita kuin edellisen yrityksen kanssa. Näiden maku oli hieman toffeinen ja rakenne jämäkämpi. Itse tykkäsin mausta todella paljon. Jälleen proteiinijauheena käytin Star Nutrition Whey 80 -jauhetta.


Suklainen proteiinipatukka

1 dl maapähkinävoita
3-4 rkl hunajaa
2-3 rkl vettä
1 dl Semper gluteenittomia kaurahiutaleita
0,5 dl omenasosetta
1,25 dl proteiinijauhetta
3 rkl kaakaonibsejä

Lämmitä maapähkinävoita ja hunajaa kattilassa, kunnes massa pehmenee ja tasoittuu. Lisää tarvittaessa vähän vettä. Yhdistä kaikki aineet sekaisin ja vatkaa taikinakoukuilla tai ihan käsin massa tasaiseksi. Levitä massa alustan päälle ja kauli siitä levy. Laita levy hetkeksi kylmään jähmettymään ja leikkaa sen jälkeen sopivat palaset. Säilytä jääkaapissa.

0 kommenttia :

Lähetä kommentti