Gluteenittomat ja maidottomat korvapuustit (G, M)

, by Tiina


Olen todella hämmästynyt, miten hyvin korvapuustit onnistuivat gluteenittomasta taikinasta. En ole ikinä osannut tehdä hyviä pullia tai leipiä, joten jännityksellä kokeilin gluteenittoman pullan valmistamista. Ehkä aavistuksen liikaa käytin jauhoja ja liian vähän kanelia ja sokeria täytteenä, mutta pullat pysyivät kasassa, ne kohosivat ja maistuivat korvapuusteilta. :D Meidän uuni vaan alkaa olemaan niin vanha, ettei se enää paista pellillistä tasaisesti.


Ohjeen bongasin Gluteenitonta leivontaa: Perinteiset korvapuustit -sivustolta. Ja isoin yllätys oli pullataikinan kaulitsemisen kanssa, vehnätaikinaa on hankala kaulita ilman että se vetäytyy koko ajan takaisin kasaan, mutta gluteeniton taikinan kaulitseminen oli todella helppoa ja vaivatonta! Hieman myös jännitin miten taikina tarttuu alustaan kiinni ja tulin käyttäneeksi hieman liikaa jauhoja taikinan alla. Leivonnaisissa olen yleensä käyttänyt aikaisemmin pelkästään psylliumia tuomaan sitkoa, mutta nyt ohjeen sivulla lukemani vinkin avulla lisäsin taikinaan psylliumin lisäksi ksantaania. Ja hyvin tuntui toimivan.


Korvapuustit (~15 kpl)
3 dl soijamaitoa
1 ps  kuivahiivaa
2 tl psylliumia
1 tl himalajansuolaa
1 dl sokeria
1 kananmuna
½ rkl kaardemummaa
7-8 dl Semperin hienoa jauhoseosta
½ tl ksantaania
100 g pehmeää maidotonta margariinia

Täytteeksi maidotonta margariinia, kanelia ja sokeria

kananmunaa voiteluun
raesokeria pinnalle

Lämmitä maito vähän kädenlämpöä lämpimämmäksi (~ 42 astetta) ja liuota kuivahiiva siihen. Lisää joukkoon psyllium ja anna sen turvota n. 5 min. Sekoita taikinaan suola, sokeri, kananmuna ja kaardemumma. Sekoita ksantaani jauhoihin ja lisää reilut puolet jauhoista taikinaan koko ajan vaivaten yleiskoneella tai vatkaimen taikinakoukuilla. Lisää pehmeä voi ja loput jauhot. Vaivaa taikinaa vielä noin 5 minuuttia voimakkaasti.
Älä kohota taikinaa, vaan leivo siitä heti korvapuusteja. Kaulitse taikina jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä pehmeää margariinia veitsellä tasaiseksi kerrokseksi ja ripottele päälle hienoa sokeria ja kanelia. Rullaa taikinalevy tiiviiksi rullaksi ja leikkaa vinottain korvapuusteiksi. Kohota pullia lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia. Voitele pullat kananmunalla, ripottele pinnalle raesokeria ja paista 225 asteessa noin 15-20 minuuttia tai kunnes pullat ovat saaneet kauniin värin.


Ja loppukevennyksenä kuva meidän kisurouvasta ♥


2 kommenttia :

  1. No tämäpä sattui! Itse leivon kaiken luontaisesti gluteenittomana vilja-allergian vuoksi, mutta nyt on pähkittävänä ollut tarjoilut seurueelle, jossa itseni lisäksi on keliaakikko ja maito-allergikko. Tämähän sopii kuin nenä päähän, kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa! Korvapuusteista tuli kyllä hyviä ja taikinaa oli helppo käsitellä. Soijamaidon voi korvata myös kauramaidolla halutessaan. Pullantuoksuista iltaa ja leipomisintoa! :)

      Poista