Gluteenittomat kaurakeksit (G)

, by Tiina


Nyt ei enää voi resepti helpommaksi mennä! Gluteenittomat kaurakeksit vievät kielen mennessään ja ne ovat todella helppo ja nopea valmistaa. Kaupassa törmäsin kesällä Myllärin uutuusjauhoihin ja otin heti kaksi pussia kokeiluun: Myllärin gluteeniton kauralese ja Myllärin gluteeniton kaurajauho. Itseasiassa ohje taisikin löytyä toisen pussin kyljestä. Itse vähentäisin ohjeen sokerimäärän 1,5 - 2,0 desilitraan, sillä lopputulos oli hieman liian makea omaan makuun.


Gluteenittomat kaurakeksit

20 -25 kpl 


125 g voita tai margariinia
2,5 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
2 dl Myllärin Gluteenitonta Kaurajauhoa 
2,5 dl Myllärin Gluteenitonta Kauralesettä 
1/3 tl leivinjauhetta

Sulata rasva ja lisää sekaan sokeri. Lisää seokseen kananmuna ja vaniljasokeri. Sekoita leivinjauhe erillisessä kulhossa kuivien ainesten joukkoon ja lisää taikinaan. Annostele taikinasta väljästi leivinpaperille sopivan kokoisia nokareita. Paista 175-asteisen uunin yläosassa noin 14 minuutin ajan.


0 kommenttia :

Lähetä kommentti