Urtekram-maustehaaste 1 - Gluteeniton pinaatti-ricottapiiras (G)

, by Tiina


Nyt on ollut hetki kerätä viimeiset pinaatit kasvatuslaatikosta ennen kuin syksyn kylmät ilmat tulevat! Istutimme kesällä (taisi olla heinä-elokuun vaihteessa) takapihalle pieneen istutuslaatikkoon mangoldisalaattia, pinaattia, persiljaa sekä salaattisekoitusta. Valitsimme istutettavat siemenet sen mukaan, että ne ehtivät kasvaa ja tuottaa satoa ennen kuin Suomen lyhyt kasvukausi tulee päätökseensä. Ja kyllä sitä satoa tulikin! En olisi uskonut, että pinaatti kasvaisi niin hyvin ja mikä parasta - ei ole tarvinnut tehdä juuri mitään! Sateinen ja lämmin kesä piti huolen kastelusta ja meille jäi vain pinaatinlehtien poimiminen ja käyttäminen. Ja tästä pinaatista pääsemmekin seuraavaan aiheeseen.

Minua lähestyttiin sähköpostilla elokuussa ja pyydettiin osallistumaan Urkeramin-maustehaasteeseen ja mausteista pitävänä ihmisenä osallistuin heti kyseiseen haasteeseen. Mukaan pääsi 30 ruokablokkaajaa, joille lähetettiin Urtekramin maustepaketti. Haasteena oli käyttää vähintään kahta Urtekram-maustelähetyksen maustetta. Maustehaasteessa käytettävät Urtekram-luomumausteet olivat:

Lakritsijauhe
Chilihiutale
Cajun-mix
Sitruunaruoho
Rakuuna
Provencen yrtit
Jauhettu maustepippuri
Sinappijauhe
Kurkuma
Kokonainen kardemumma
Jauhettu korianteri

Koska takapihan istutuslaatikko pursusi pinaattia, niin mikäs sen parempaa kuin hyödyntää sato ja osallistua sillä tähän haasteeseen. Ja pienen suunnitteluhetken jälkeen muodostuikin jo ohje piiraalle, joka saa luonteensa rahkavoitaikinasta sekä pinaatista, nokkosesta ja - tietenkin - niiden kanssa sopivista mausteista. Käyhän kurkkaamassa ohjetta haastesivulla ja anna äänesi suosikkiohjeellesi! Osallistuin kilpailuun myös toisella ohjeella, joka sopii tuhdin ja mausteisemman ruuan ystävälle. Kurkkaa ohje täältä!



Gluteeniton pinaatti-ricottapiiras (G)


Rahkavoitaikina:
125 g margariinia
125 g maitorahkaa
2,25 dl Semper Fin Mix jauhoja
0,25 dl parmesanraastetta
0,5 tl leivinjauhetta
1 rkl vettä

Täyte:
50 g tuorepinaattia
65 g broilerpekonia
100 g ricottaa raastettuna
0,5 rkl nokkosjauhetta (Cocovi)
1 dl parmesaaniraastetta
3 kananmunaa
1 prk kermaviiliä
1 tl rakuunaa (Urtekram)
1 tl Provencale yrttiseosta (Urtekram)
1 tl chilihiutaleita (Urtekram)

Aloita rahkavoitaikinan valmistamisella. Sekoita huoneenlämpöinen margariini ja maitorahka kulhossa. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinan joukkoon parmesanraasteen kanssa vuorotellen. Sekoita kunnes taikina on tasainen ja lisää tarvittaessa vettä. Laita taikina jähmettymään jääkaappiin tunniksi.

Täytettä varten paista broilerpekoni pannulla ja pilko jäähtymisen jälkeen pienemmiksi palasiksi. Huuhtele tuorepinaatti ja raasta ricotta-juusto raasteeksi. Yhdistä kulhossa kermaviili ja kananmunat ja lisää joukkoon pekoni, pinaatti, ricottaraaste sekä mausta rakuunalla, yrteillä ja chilihiutaleilla.


Painele rahkavoitaikina piirakkavuokaan reunoja myöten ja kaada täyte pohjan päälle. Paista uunissa 25 - 30 min 200 asteessa.


Äänestä parasta maustajaa ja voita 99 euron tuotepaketti!


0 kommenttia :

Lähetä kommentti