Devil's Food Cake vadelmatäytteellä

, by Tiina


Jos tekee mieli jotain suklaista ja haluaa yhdistää sen vadelman kanssa, niin tässäpä oiva resepti siihen. Alkuperäinen suklaakakun ohje löytyy Nigellan sivuilta nimeltä Devil's Food Cake ja vadelmatäytteinen versio Wicked sweet kitchen -blogista. Itse valmistin ohjeesta puolikkaan annoksen ja se riittää hyvin 4-6 henkilölle. Paistoin pohjan uunivuoassa ja leikasin pyöreällä muotilla palasia ja kokosin valmiin pikkukakun korkean muotin sisälle.

Ja lopputulos oli kyllä pirullisen hyvää... ;)


Devil's Food Cake

Pohja:
50g kaakaojauhetta
100g tummaa muscovadosokeria
2½ dl vettä
125g pehmeää voita
150g sokeria
225g vehnäjauhoja
½ tl ruokasoodaa
½ tl leivinjauhetta
½ tl vanilja-aromia (2 tl vaniljasokeria)
2 kananmunaa

Vadelmakermatäyte:
2 dl kermaa
5 rkl vadelmahilloa
1 rkl tomusokeria, siivilöity

Dark chocolate fudge frosting
45g kaakaojauhetta
1 dl vettä
340g pehmeää voita
65g tomusokeria
450g tummaa suklaata paloina 

Suklaapohja:
1. Lämmitä uuni 175 C. Pue iso vuoka/uuninpelti (35 x 30cm) leivinpaperilla ja voitele.
2. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja ruokasooda kulhossa, laita sivuun. Kiehauta vesi ja sekoita muscovadosokerin ja kaakaojauheen kanssa, laita sivuun.
3. Vatkaa huoneenlämpöinen pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi, noin 5 min sähkövatkaimella. Lisää vanilja-aromi. Lisää yksi kananmuna ja heti perään lusikallinen jauhoja koko ajan vatkaten. Lisää myös toinen kananmuna ja loput jauhoista vähitellen, kevyesti vatkaten samaan aikaan.
4. Sekoita kaakaoseos taikinan joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina vuokaan. Paista keskellä uunia 175C noin 12-16 minuuttia, jos käytät kahta pyöreää kakkuvuokaa 25-30 minuuttia, tai kunnes puutikku tulee puhtaana kakusta. Anna jäähtyä.

Dark chocolate fudge frosting:
5. Sillä aikaa kun kakku on uunissa teet kuorrutteen. Sulata suklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä. Keitä vesi ja sekoita kaakaojauheen kanssa, laita sivuun.
6. Vatkaa pehmeä voi ja siivilöity tomusokeri kulhossa vaaleaksi ja kuohkeaksi, noin 5 minuuttia. Lisää sulanut suklaa vähitellen koko ajan kevyesti vatkaten. Sekoita kunnes kuorrutus on tasaista.
7. Lisää myös kaakaosekoitus ja vatkaa tasaiseksi, laita sitten jääkaappiin. Jos teet kuorrutteen esim. päivää ennen kuorruttamista ja se kovettuu jääkaapissa otat vain ulos sen tarpeeksi ajoissa huoneenlämpöön, tai voit notkistaa sen mikrossa, lämmitä muutaman sekunnin ajan ja sekoita tasaiseksi kunnes kuorrutus on sopivan pehmeää. Kuorrutuksen pitää olla kiiltävää ja niin pehmeää että sitä voi levittää, muttei kuitenkaan niin pehmeää että se valuu.

Vadelmakermatäyte:
8. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää vadelmahillo ja siivilöity tomusokeri, sekoita tasaiseksi. Laita jääkaappiin.

9. Kasaa lopuksi kakku laittamalla pohjan päälle ensin suklaatäytettä, sen jälkeen vadelmatäyte ja kruunaa kakku toisella pohjapalalla. Koristele haluamallasi tavalla.

0 kommenttia :

Lähetä kommentti