Graavilohi kuohuviini-majoneesilla (G, M)

, by Tiina


Etsitkö jotain alkupalaa, joka olisi näyttävän näköinen, helppo valmistaa ja maistuu todella hyvälle? Ja soveltuu sekä gluteenitonta että maidotonta ruokavaliota seuraavalle? Ei tarvitse etsiä enempää, sillä sellainen on nyt tässä. Alkuperäinen ohje löytyy täältä ja siihen on tehty hyvin pieniä muutoksia. Kuohuviininä käytimme espanjalaista cavaa, joka oli tarpeeksi kuiva graavilohelle.

Gluteenittoman version saat vaihtamalla ruislastun gluteenittomaan versioon. Toimii myös riisikakun päällä erinomaisesti! Tähän voisi myös kokeilla gluteenitonta näkkileipää, joka on myös helppo valmistaa.

Hellmann'sin majoneesi ei sisällä maitoa ja sopii näin ollen myös maitoa välttäville.


Graavilohi kuohuviini-majoneesilla (G, M)

1 pussi ruislastuja tai riisikakkuja (gluteeniton versio)
200g graavilohta
100g pakasteherneitä
1 vihreä omena
1 pätkä purjoa
tilliä

Kuohuviini-majoneesi
2 dl Hellmann's majoneesia
2 dl kuivaa kuohuviiniä
2 tl sitruunamehua

Kaada kuohuviini pieneen kattilaan sitruunamehun kanssa. Keitä kasaan niin, että jäljelle jää noin puoli desiä. Jätä jäähtymään.

Ryöppää herneet nopeasti kiehuvassa vedessä, kaada kuuma vesi pois ja lisää kylmää tilalle. Siirrä herneet  siivilään kuivumaan. Leikkaa purjon vaaleammasta osasta 15 cm pätkä, leikkaa pieneksi silpuksi ja laita kulhoon. Silppua graavilohi sekä tilli kulhoon. Kuori ja pilko myös omena pieneksi kuutioksi ja lisää kulhoon. Lisää lopuksi herneet siivilästä seokseen.

Sekoita majoneesia ja kasaan keitettyä kuohuviiniä 2-4 rkl makusi mukaan.

Laita majoneesi leivän päälle hetki ennen tarjoilua ja koristele haluamallasi tavalla. Sopii nautittavaksi kuohuviinin kanssa :)

0 kommenttia :

Lähetä kommentti