Viikinkiravintola Harald Turku

, by Tiina

Jumalten kuninkaan Odinin kilpi
Käytiin avopuolison kanssa syömässä Turussa sijaitsevassa viikinkiravintola Haraldissa. Itse en ollut siellä aikaisemmin käynyt, mutta paljon kehuja kuullut paikasta. Paikka oli hieno ja tehty vanhanaikaisen näköiseksi puukalusteilla, hirsipalkeilla ja saviastioilla. Myös tarjoilijat olivat pukeutuneet teemaan sopivasti. Ja itse menun katsominen oli hienoa, kun ruoka-annosten lisäksi löytyi pieniä tarinoita ruokien nimien takaa.

Pääruokana meillä oli  Jumalten kuninkaan Odinin Kilpi (33,20 € / hlö).

"Herkuttelijoiden taivas: kilvelle laitetaan savustettua härän sisäfileetä sekä yön yli muhinutta karitsaa ja villisikamakkaraa, lisukkeina kahtakin perunaa - savujuustoista sekä viikinkien kilpiperunaa, tervasinappi- ja juustokastia, hunajaisia juureksia ryytimaalta ja vielä raparperihilloketta."

Ateria oli todella hyvä ja maultaan erilainen kuin normaalisti ravintola-annokset ovat. Paljon oli käytetty savunmakua sekä tervaa. Lihat olivat uskomattoman mureita ja maukkaita. Kuvailusta poiketen villisikamakkaran tilalla tarjoiltiin karhumakkaraa, joka oli maultaan paljon voimakkaampaa ja suolaisempaa. Savunmaku oli päälimmäisenä niin häränlihassa kuin perunoissakin. Tervakastike oli todella hyvää, juustokastike jäi hieman vaisummaksi kaverinsa rinnalla. Raparperihillossa oli pieni tulinen lisäys.

Haraldin viisauden juoma
Ruokajuomaksi valitsimme talon oman viinin; Haraldin viisauden viini (33 € / pullo). Ranska: 60 % Cabernet Sauvignon, 40 % Syrah

"Odin, viisauden ja taistelun Jumala tunnettiin mystisesti hankituista kyvyistään. Odin oli yksisilmäinen, koska oli antanut toisen silmänsä pois saadakseen juoda viisauden lähteestä. Tarun mukaan Odin eli pelkästä viinistä."


Viini oli maultaan marjainen, mutta jälkimaultaan hyvin kuiva ja hapan. Sellaisenaan ei kovin erikoinen viini, mutta ruuan kanssa sopi hyvin yhteen


Haraldin tervainen

Jälkiruokana oli jäätelöä nimeltä Haraldin tervainen. (6,50 € / hlö)

"Tervattu jäätelö, jonka reseptiä Harald varjelee vuodesta toiseen, vierellään toffeella lepytettyä tervakastia, vadelmista ja omenoista keitettyä hilloketta sekä paahdettuja manteleita Romiro-kuninkaan valtakunnasta."

Erikoinen jäätelömaku, mutta toimiva. Terva maistui selvästi ja sen makua oli pehmentämässä marjoja. Maku muistutti hyvin paljon saunatervan tuoksua ^^ Mikäli pitää tervan mausta (kuten kirjoittaja) kannattaa ehdottomasti kokeilla.

0 kommenttia :

Lähetä kommentti