Punaherukka-tuorejuustopiirakka

, by Tiina



Pohja

125 g margariinia
3/4 dl sokeria
2 kpl keltuaista
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl rasvatonta maitoa

Täyte

2 kpl valkuaista
1 dl sokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria 
1 rkl perunajauhoja
5 dl punaherukoita
Vatkaa ensin täytteen valkuaiset kovaksi vaahdoksi, niin vatkaimia ei tarvitse välillä pestä. Lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten.

Vatkaa pohjan pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen vatkaten. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito. Levitä taikina voideltuun esimerkiksi irtoreunaiseen vuokaan tai korkeareunaiseen piirakkavuokaan (Ø 25–28 cm).

Vatkaa tuorejuusto, vaniljasokeri ja perunajauhot tasaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon valkuaisvaahto ja punaherukat varovasti vaikka haarukalla kevyesti nostellen. Levitä seos taikinan päälle vuokaan.
Paista leivonnaista 175 asteessa uunin alaritilätasolla 40–45 minuuttia.

0 kommenttia :

Lähetä kommentti