Kevennetty rukiinen kasvispiirakka

, by Tiina

Arkiruuan tekeminen tulee olla helppoa ja yksinkertaista - ainakin omasta mielestäni. Töiden jälkeen ei tahdo löytyä energiaa ruuanlaittoon. Tällä viikolla tarjolla olikin kevennetty kasvispiirakka rukiisella pohjalla. Idea lähti siitä, kun kaupan pakastealtaassa huomasin Myllyn Paras: Ruis-kaura piirakkataikinan (laktoositon). Ja täytteeksi tietty paljon kaikkea mahdollista ja paljon mausteita :) Mausteita käytettiin paljon niin pippureista valkosipuliin ja lopuksi pilkottiin 4 pientä, kuivattua chiliä tuomaan tulisuutta. Ai että oli hyvää!

Anopille iso kiitos sienistä, ollaan käytetty ahkerasti ja pian kaivataan taas lisää ♥

Rukiinen kasvispiirakka

1 pkt Myllyn Paras: Ruis-kaura piirakkataikina
1 sipuli
2 makeaa paprikaa
1 pkt tuoretta pinaattia
n. 100 g suppilovahveroita
1 pkt kreikkalaista salaattijuustoa
ruohosipulia
1 prk kevyt kermaviiliä
2 kananmunaa
mausteita maun mukaan (esim. mustapippuria, valkosipulia, chiliä...)


Painele sulanut taikina vuoan pohjalle reunoja myöden. Pilko sipuli, paprika ja halutessasi sienet ja paista pannulla n. 10 min kunnes paprika on pehmennyt (reseptissä käytetyt sienet oli jo paistettu aikaisemmin pannulla ja pakastettu). Lisää salaattijuusto, pinaatti ja ruohosipuli ja sekoita aineet keskenään. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Sekoita kermaviili, kananmunat ja mausteet keskenään ja kaada piirakan päälle. Täytteiden tulisi peittyä kokonaan kermaviilin alle. Paista uunissa 200 asteessa / 35 - 40 min.

Ohje on vähän suuntaa antava. Kaksi kokkia toimii oman päänsä mukaan ilman reseptiä samaan aikaan, joten määriä on vaikea muistella jälkikäteen. Mutu-tuntumalla ne parhaimmat kokkaukset tulee!

1 kommentti :

  1. Oi! Kuulostaa hyvältä! Taidanpa itsekin tehdä suolaisen piiraan! :)

    VastaaPoista